Google Assistant brengt Ambient Mode naar heel veel apparaten

07 september 2019 1 Minuut 0 Reacties
Google-Assistant

Google Assistant krijgt een nieuwe functie: Ambient Mode. Daarmee is het mogelijk om informatie van de slimme assistent weer te geven op het scherm, terwijl een apparaat opgeladen wordt. De functie werd onthuld toen Nokia met twee nieuwe smartphones kwam: de 7.2 en de 6.2.

Ambient Mode in Google Assistant

HMD Global, dat de merknaam Nokia in licentie heeft, bevestigde dat de Ambient Mode beschikbaar zal zijn op de apparaten. De functie stelt je ertoe in staat visuele interactie te hebben met Google Assistant, op het moment dat deze bijvoorbeeld opgeladen wordt. Zo verandert je telefoon in een slim scherm op het moment dat je die oplaadt.

We hoorden al iets over de nieuwe functie, toen Google begon met de testfase van Android Q. Het is ook een functionaliteit die we al eens zagen in de Pixel. Als die op een Pixel Stand geplaatst wordt, zie je verschillende functies. Die mogelijkheid was een fijne toevoeging, die nu dus ook naar andere Android-apparaten zal komen.

Het past ook binnen de diepere integratie tussen Google Assistant en de apparaten die draaien op Android. Dat zijn er steeds meer, want heel wat fabrikanten komen de laatste tijd met eigen slimme schermen de markt op. Hoe de nieuwe functie er precies uit zal zien is nog niet zeker, maar zodra dat bekend is, laten we dat uiteraard weten.

Reacties (0)