Google Assistant kan nu ook dienstdoen als een tolk

06 februari 2019 1 Minuut 0 Reacties
Google-Home-2

Google heeft een update uitgebracht voor de Google Assistant, waardoor je de stemassistent nu ook als een tolk kunt gebruiken. Vooralsnog werkt deze functie niet op de Nederlandssprekende versie, maar je kunt wel woorden en zinnen naar het Nederlands vertalen.

Google Assistant kan teksten vertalen

Tijdens CES 2019 heeft Google aangekondigd dat de Google Assistant is staat zal zijn om als tolk te fungeren tussen mensen die twee verschillende talen spreken. Het gaat dan om zowel slimme speakers als smart displays. Deze functie wordt nu naar enkele versies van de stemassistent uitgerold. Wil je van de functie gebruikmaken, dan dien je je slimme apparaat in het Duits, Engels, Italiaans, Japans of Spaans te zetten, waarna je vervolgens kunt vertalen naar 26 verschillende talen, waaronder de Nederlandse taal.

Je kunt de optie in elk geval gebruiken op alle speakers en displays van Google, maar sommige third-party apparaten kunnen nog wel eens dienst weigeren. Als je het voor jezelf wil uitproberen, dan kun je een commando geven als “Be my French interpreter” of “Help me speak Spanish”. Vervolgens krijg je een deuntje te horen, waarna je je zin kunt inspreken. Het slimme apparaat zal daarna herhalen wat je zegt in de gekozen taal. Heb je zo’n slim scherm, dan komt ook nog in beeld te staan wat je hebt gezegd, inclusief de vertaling.

Wanneer de Nederlandse versie beschikbaar komt, is niet bekendgemaakt.

Reacties (0)