Google Assistant Connect-platform maakt Assistent toevoegen gemakkelijker

09 januari 2019 1 Minuut 0 Reacties
google-assistent-logo-app-store

Google Assistant Connect is een nieuw platform voor fabrikanten en ontwikkelaars die het toevoegen van de Assistent eenvoudiger moet maken. Dit nieuwe platform kan er voor zorgen dat we in de toekomst dus nog veel meer producten met de stemassistent aan boord kunnen gaan zien.

Google Assistant Connect aangekondigd

Google laat weten dat ontwikkelaars en fabrikanten nu alvast een voorproefje kunnen krijgen van Google Assistant Connect, een platform dat het eenvoudiger moet maken de Assistent toe te voegen aan slimme apparaten. Met dit nieuwe platform neemt de stemassistent een hoop werk uit handen voor de ontwikkelaars en fabrikanten, waardoor het dus zomaar kan zijn dat we in de toekomst nog meer apparaten gaan tegenkomen met de digitale hulp aan boord. Ook kunnen andere apparaten gebruikmaken van bestaande Assistant-speakers.

Een voorbeeld daarvan is het e-inkt-display dat is gepresenteerd tijdens CES 2019. Dit speciale scherm haalt zijn informatie uit een Google Assistent-speaker en kan daardoor zaken als het weer, verkeer en je agenda weergeven. Daarnaast kan Google Assistant Connect ervoor zorgen dat het koppelen van apparaten sneller gaat, omdat je geen hub of basis meer nodig hebt en alles via de Home-app regelt. Bedrijven die willen profiteren van de nieuwe ontwikkelingen, kunnen zich vanaf nu aanmelden bij de zoekmachinegigant.

Voor al het nieuws rondom CES 2019 kun je in onze uitgebreide nieuwsdatabase terecht.

Reacties (0)