Google, Apple en meer werken aan open standaard voor smarthome

18 december 2019 1 Minuut 1 Reacties
smarthomehub-artikel

Google, Amazon, Apple en andere bedrijven slaan de handen ineen voor het ontwikkelen van een nieuwe, open standaard voor smarthome. De nieuwe standaard wordt gebaseerd op het Internet Protocol en laat verschillende apparaten met elkaar communiceren.

Open standaard voor de smarthome

Google heeft zijn plannen uitgelegd in een persbericht dat op de blog van het bedrijf te vinden is. Daarin staat dat de zoekmachinegigant onder meer samenwerkt met de Zigbee Alliance. Apple heeft ook een eigen persbericht uitgebracht waarin nog meer partners genoemd worden, zoals Ikea, Samsung en Signify (de fabrikant van de populaire Philips Hue-lampen). De smarthomeproducten van Google maken al sinds 2011 gebruik van het Internet Protocol, dat versleutelde communicatie van eind-tot-eind omvat.

Dat geldt voor apparaten onderling, maar ook wanneer er verbinding gemaakt wordt met de cloud. De bedrijven hopen dat de nieuwe standaard ervoor zorgt dat apparaten gemakkelijker met elkaar kunnen communiceren, bijvoorbeeld via de hardware of de benodigde software. Voor ontwikkelaars wordt het simpeler om dingen te ontwikkelen, terwijl consumenten met minder zaken rekening hoeven te houden. De open standaard voor smarthome wordt in 2020 gelanceerd; tot die tijd moeten we het met deze website doen.

Reacties (1)