Goedkoop je huis slim maken: smarthome producten voor minder dan 50 euro

30 maart 2019 5 Minuten 0 Reacties
Google Home mini

In dit artikel zetten we vijf smarthome producten voor minder dan 50 euro voor je op een rij. We focussen ons daarbij op producten die samen kunnen werken en die eenvoudig en snel te installeren zijn.

Google Home Mini

Een smarthome is pas echt een smarthome als je zaken kunt automatiseren en het liefst de apparaten ook nog op een eenvoudige manier kunt bedienen. Google kan je met de Google Home Mini een stap in de juiste richting duwen. Met deze kleine speaker kun je namelijk alle compatibele apparatuur (en dat zijn heel wat apparaten) middels spraak bedienen, dankzij integratie van de Google Assistant. Daarnaast kun je (momenteel alleen nog in het engels maar binnenkort ook in het Nederlands) zogenaamde routines instellen waarmee je de gekoppelde apparaten met elkaar kunt laten samenwerken, en je huis dus kunt automatiseren. Je kunt de Google Home Mini al kopen voor een prijs rond de 40 euro.

Lees ook onze Google Home Mini review en lees al onze tips voor Google Home en de Google Assistent.

Lifx Mini Day and Dusk (E27) lampen

Eén van de eerste onderdelen van het huis die je slim kunt maken is de verlichting. Lifx biedt een groot assortiment aan slimme lampen, met als groot voordeel dat deze lampen direct op jouw WiFi-netwerk aan te sluiten zijn en dus geen bridge of hub nodig hebben. Voor minder dan 30 euro heb je al een slimme Lifx lamp; de Lifx Mini Day and Dusk. Deze lampen kunnen verschillende wittinten weergeven en kunnen eenvoudig bediend en gedimd worden middels de handige Lifx-app. Daarbij hebben ze een E27-fitting waardoor ze nagenoeg overal in huis te gebruiken zijn.

Advertentie

Lees ook onze review van de Lifx Mini Day and Dusk lampen.

TP-Link HS100 slimme stekker

Heb je apparatuur of lampen die met een stekker in het stopcontact zitten en die je op afstand wilt bedienen of automatisch wilt laten reageren op input? Dan is de TP-Link HS100 (of HS110) met een prijs van minder dan 25 euro een aanrader. Deze stekkers van TP-Link zijn middels een app aan- of uit te schakelen en kennen integratie met de Google Assistent. Daarbij heb je ook de mogelijkheid om scenes te programmeren, een schema in te stellen van wanneer de Smart Plug automatisch aan of uit moet gaan en een timer in te stellen. Daarnaast kun je ook nog eens aangeven wanneer je niet thuis bent, zodat de module bijvoorbeeld automatisch het licht aan en uit kan laten gaan om inbrekers te weren. Mocht je ervoor kiezen om een Smart Plug met energie monitoring (HS110) aan te schaffen, dan heb je als voordeel dat je ook kunt zien hoeveel energie de smart plug (of eigenlijk het aangesloten apparaat) al heeft verbruikt.

Lees ook onze review van de TP-Link HS100 en HS110.

EZVIZ Mini O camera

Veiligheid is een belangrijk onderdeel van het slimme huis van vandaag de dag. En hoewel slimme camera’s je vaak meer dan 100 euro kosten vind je hier en daar een aantrekkelijk instapmodel voor een stuk minder. De EZVIZ Mini O is hier een goed voorbeeld van. Het is geen geavanceerde camera met hele geavanceerde bewegingsdetectie, maar voor minder dan 50 euro krijg je wel een camera die gewoon doet wat hij moet doen; jouw meldingen geven wanneer er in huis een beweging waargenomen wordt. Via de luidsprekers praat je daarnaast op afstand tegen personen of dieren in je huis. Deze ip-camera is plug & play: je installeert hem eenvoudig met behulp van de gratis EZVIZ-app. Tot slot is de camera compatibel met spraakassistenten als Amazon Alexa en de Google Assistent.

Lifx Mini White & Colour E27

Wil je toch wat kleur in huis en deze gekleurde lampen graag op afstand of met je stem bedienen? Dan zijn de Lifx Mini gekleurde led-lampen een aanrader. De Lifx Mini White & Color E27 heeft geïntegreerde wifi waardoor het gebruik van een bridge niet nodig is. Via de app op je smartphone stel je elke individuele lamp in. Deze lamp beschikt over alle wittinten en 16 miljoen kleuren, 800 lumen en een kleurtemperatuur van 2700 kelvin. Daarbij zijn lampen van Lifx zijn onder andere compatibel met Google Assistant, Amazon Alexa, IFTTT, Apple HomeKit en Flic.

Meer informatie

Wil je meer adviezen over het kopen of gebruiken van smarthome producten? Neem dan onze tips en advies sectie door.

Reacties (0)