Facebook schijnt dit jaar met videospeaker te komen

10 januari 2018 1 Minuut 0 Reacties
Amazon-Echo-Show-Drop-In

Het lijkt erop dat Facebook mogelijk de hardwaremarkt gaat betreden. De site Cheddar meldt dat ’s werelds grootste sociale netwerk een videochatapparaat ontwikkeld heeft. Dat heet de Portal en moet concurreren met de Amazon Echo Show en andere Echo-apparaten.

Hardware Facebook

De Facebook Portal zou straks voor CEO Mark Zuckerberg gepresenteerd worden als een manier om via videochat en andere sociale functies verbonden te blijven met je Facebook-vrienden. Het apparaat kan gebruikt worden met stemcommando’s en is voorzien van een groothoeklens. Verder zou er gezichtsherkenning ingebouwd zijn.

Die gezichtsherkenning zou ingebouwd zijn om individuen te identificeren en direct te verbinden met hun account op het sociale medium. Het netwerk maakt al gebruik van soortgelijke software om gezichten te vinden in foto’s waarin mensen niet getagged zijn.

Portal – waar intern naar verwezen wordt als de Aloha – komt voort uit het consumentenproductenlab van het bedrijf, Building 8. Dat geheime testlab is een plek waar medewerkers van het bedrijf aan de ontwikkeling van diverse producten werken. In dit geval gaat het dus om een soort videotelefoon, die ook muziek en video kan streamen. Dat streamen van muziek valt in lijn met het feit dat het sociale netwerk kortgeleden nog contracten sloot met Sony/ATV en de Universal Music Group.

Winstgevendheid en grote verkopen lijken overigens niet perse het plan te zijn op dit moment. Facebook zou de Portal – die volgens Cheddar in de loop van mei onthuld moet worden – tijdens de F8 Developer Conference onthullen. Hij zou rond de vijfhonderd dollar kosten, omgerekend 418 euro. Dat is dan wel exclusief belastingen en importheffingen.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)