Elk Google Assistent-apparaat weet nu wie er tegen hem praat

12 juni 2020 1 Minuut 5 Reacties
GoogleHomeAssistent

Google rolt één van de belangrijkste functies van de Google Assistent uit naar alle apparaten: de mogelijkheid van het herkennen van je stem. Dat gaat via technologie genaamd Voice Match, die voorheen alleen beschikbaar was op de eigen slimme apparaten van de zoekmachinegigant.

Google Assistent herkent je nu echt overal

Google heeft ervoor gezorgd dat nu elk apparaat met de Google Assistent je kan herkennen via technologie genaamd Voice Match. Ook kun je nu elke speaker instellen als standaardspeaker, mits het apparaat natuurlijk ondersteuning aanbiedt voor de stemassistent. Dat heeft het bedrijf donderdagavond aangekondigd.  Google-productmanager Praveen Chandran schrijft dat Google hiermee laat zien dat het een open ecosysteem ondersteunt en dat alle functies voor iedereen beschikbaar zouden moeten zijn.

Met Voice Match weet de Google Assistent wel lid van het huishouden tegen hem of haar praat. Zo kunnen antwoorden en zoekresultaten gepersonaliseerd worden en krijg bijvoorbeeld alleen jij te horen wat er in je persoonlijke Google-agenda staat. Verder zorgt Google ervoor dat het hot word, waarmee je de Assistent aanspreekt, meer of minder gevoelig is voor de term “Hey Google”, waardoor je daar dus minder problemen mee moet hebben. Deze week krijgen alle Assistent-speaker de nieuwe update vanuit het bedrijf.

Reacties (5)