De Effie-robot neemt straks wellicht al je strijkwerk over

06 oktober 2017 1 Minuut 28 Reacties
effie-strijken

De Effie is een robot voor in huis dat het strijkwerk uit handen kan nemen: het apparaat kan tot twaalf kledingstukken tegelijk strijken. Daar betaal je wel voor. In het Verenigd Koninkrijk gaat het apparaat 699 Britse pond kosten. Dat is omgerekend ruim 814 euro.

Effie doet het strijkwerk

Strijken is niet altijd leuk om te doen. Daarom werken fabrikanten aan slimme oplossingen, zoals de Effie. Dit is een apparaat dat het strijkwerk uit handen kan nemen, voor een omgerekend bedrag van 814 euro. De strijkrobot kan tot twaalf kledingstukken tegelijkertijd gladstrijken. Ook kan die natte kleding droogmaken en vieze geurtjes uit kleding verwijderen. De robot is zelfs in staat je kleding vlak voor vertrek nog even netjes te maken, zodat je zeker weet dat je er goed uitziet in die jurk of dat pak, voor die belangrijke avond.

Effie kan omgaan met katoen, zijde, viscoserayon, polyester en natuurlijk denim. De robot zelf beschikt over slechts één knop: de aan- en uitknop. Het apparaat is namelijk in staat om automatisch te bepalen wat de kledingstukken nodig hebben. Verschillende soorten kledingstukken combineren wordt dan ook afgeraden. In de app kun je zien hoe ver het proces is. Ook kun je hier verschillende soorten pods kopen waar luchtjes in zitten. Met die luchtjes kun je je kleding weer fris laten ruiken; dit is meer een extraatje.

Reacties (28)