De best gelezen artikelen, reviews en tips van 2018

30 december 2018 4 Minuten 0 Reacties
GoogleHomeAssistent

Het duurt nu niet lang meer voordat we het nieuwe jaar inluiden. We kijken in dit artikel nog één keer terug op 2018. Wat zijn nou de best gelezen nieuwsberichten, recensies en achtergrondartikelen? Neem dit overzicht vooral door om te kijken of je nog een trend of artikel hebt gemist.

Best gelezen nieuws

We hebben echt geen zin in strijken. Dat bleek al tijdens ons overzicht van 2017, maar in 2018 hebben we ook massaal het nieuwsbericht over de Effie-strijkrobot gelezen. Daarnaast gaat er steeds meer aandacht uit naar slimme speakers en stemassistenten, aangezien het nieuwsoverzicht van nieuwe functies voor Google Home en Assistant vaak gelezen is (lees ook hier over de recente toevoegingen aan de persoonlijke assistent). Ook waren de mensen blij dat de Ikea Smart Plug nu in Nederland verkrijgbaar is.

Verder heeft ook de Nederlandse test van de Google Assistent veel losgemaakt, aangezien dat artikel naar de top geschoten is. Inmiddels is de Assistent in Nederland te gebruiken, net als de Google Home. Ikea komt nog een keertje voor. Dit keer met de aankomende slimme rolgordijnen, die nog steeds niet zijn aangekondigd. We blijven nog even bij gordijnen, aangezien retrofitting ook populair blijkt. Met de Slide kun je namelijk je domme gordijnen slim maken door een motortje aan te koppelen. Ook is er interesse in de Philips WelcomeEye Connect.

Achtergronden en tips

Het best gelezen achtergrondartikel is nog altijd hoe je Amazon Alexa nu in Nederland kunt gebruiken. Nederlands kunnen dus niet wachten om met deze stemassistent aan de slag te gaan, wat kenmerkend is voor het groeiende gebruik van stembediening in Nederland. Daarnaast proberen veel van onze bezoekers ook op een laagdrempelige wijze hun huis slimmer te maken door een deurbel te kopen, wat natuurlijk een mooi begin is. Het overzicht van slimme lampen is mateloos populair, maar check ook de nieuwe versie.

Advertentie

Dat is natuurlijk niet het enige waar bezoekers interesse in hadden. Zo hebben veel mensen meegelezen hoe de slimme buitencamera van collega Martijn werd gestolen en hoe die situatie zich verder heeft ontwikkeld doordat de man in kwestie de camera thuis had aangezet. Verder doken verschillende bezoekers ook wat dieper op de materie in door te lezen over smarthomeprotocollen, een mesh-netwerk en natuurlijk de Google Home. Ook het overzicht van alle Philips Hue-producten wordt nog steeds goed gelezen.

Best gelezen recensies

Als we kijken naar de top tien best gelezen recensies, dan komen ze bijna allemaal uit 2018. Heel veel mensen hebben dus interesse in nieuwe producten. Zo is de recensie van de Ring Video Doorbell 2, inclusief Chime, de meest populaire recensie bij ons op de site, op de voet gevolgd door het Woonveilig-beveiligingssysteem (de enige uit 2017), Ikea Trädfri-lampen en de Dyson Pure Cool-luchtreinigingsventilator. Dan volgt de laatste recensie die niet uit 2018 komt, namelijk die van Philips Hue 2.0. Weer die slimme lampen!

En daar blijven we voorlopig nog even bij, aangezien er ook veel interesse is in de Philips Hue Still-plafondlamp en Philips Hue Calla-verlichting voor in de tuin. Met het oog op energiebesparing en gemak voor in huis wordt er ook nog steeds goed geklikt op de recensie van de Tado V3+-thermostaat en zien we dat mensen ook de Honeywell Lyric T6R op het oog hebben. Een ander populair product van Honeywell is de Lyric C2-beveiligingscamera. Maar laten we ook zeker de camera’s van EZVIZ en Arlo niet vergeten.

Op naar 2019!

We hebben veel gezien en heel veel kunnen doen in 2018 en dat is natuurlijk mooi nieuws. Daarom kunnen we niet wachten om ook in 2019 aan de slag te gaan, zodat we het FWD-platform verder kunnen uitbouwen. Dat geldt dus niet alleen voor alle ontwikkelingen op het gebied van smarthomes, maar ook over homecinema en smartphones en tablets. Het nieuwe jaar brengt nog meer nieuws, meer achtergronden en meer recensies. Namens het hele team van Smarthome Magazine wensen we je een hele fijne jaarwisseling!

Mocht je overigens dieper in de wereld van het smart home willen duiken bekijk dan onze pagina’s met recensies en tips en adviezen door.

Reacties (0)