Het bedrijf achter de Kuri-robot voor in huis sluit zijn deuren

22 augustus 2018 1 Minuut 0 Reacties
kuri-the-robot-1

Het bedrijf achter de Kuri-robot, een slim apparaat voor in je smarthome, heeft helaas zijn deuren moeten sluiten. Eerder liet Mayfield Robotics al weten dat de productie van de robot was stilgelegd. In de tussentijd is het het bedrijf niet gelukt investeerders aan te trekken.

Productie Kuri stopgezet, bedrijf sluit zijn deuren

Nog geen maand geleden liet Mayfield Robotics weten dat het de productie van de Kuri-robot had stilgelegd. Nu komt naar buiten dat de fabrikant ook zijn deuren moet sluiten. Mayfield Robotics werd in 2015 opgericht het Bosch Startup Platform, maar worstelde al vanaf het begin met zichzelf en wist maar geen manier te vinden zijn business met die van Bosch samen te brengen. Sinds de annulering van de robot zocht het bedrijf naar externe partners, maar er zijn dus geen investeerders gevonden die het bedrijf overeind konden houden.

Alle ontwikkelingen worden op 31 oktober stopgezet, waardoor we de Kuri-robot dus wel kunnen vergeten. Deze robot voor in een smarthome had slimme functies moeten hebben die overeen zouden komen met een Amazon Echo, maar dan met een schattiger gezicht en lichaam. De robot kon onder meer als beveiligingscamera gebruikt worden, maar functioneerde ook als een bluetooth-speaker. De mensen die deze speaker vooruit hadden besteld via crowdfunding, voor 699 dollar, kunnen erop rekenen dat ze hun geld terugkrijgen.

Reacties (0)