Nederlandse EcoBright komt met dimmer voor zowel Zigbee als Z-Wave

07 september 2019 1 Minuut 0 Reacties
Ecobright dimmer

Het Nederlandse bedrijf EcoBright komt als eerste met een dimmer die ondersteuning biedt voor zowel Zigbee als Z-Wave. De led-dimmer heeft een groot bereik tot 300 watt en is volgens het bedrijf beschikbaar voor zo’n beetje elke dimbare ledlamp die er maar is.

Dimmer van EcoBright

De dimmer van EcoBright is volgens het bedrijf de eerste ter wereld die zowel Zigbee als Z-Wave ondersteunt. Dat betekent dat lampen van bedrijven als Ikea, Philips en ook Osram ondersteund worden. Maar ook andere merken doen mee aan de twee protocollen, waardoor er een grote hoeveelheid lampen aan de dimmer gekoppeld kan worden.

Wat ledlampen en laagspanningslampen betreft, ondersteunt de EcoBright-dimmer maximaal 200 watt, voor dimbare spaar- halogeen en gloeilampen kan maximaal 300 watt ondersteund worden. Alhoewel de boel twee protocollen ondersteunt, kan dat niet tegelijk. Daarvoor moet actief gewisseld worden tussen de twee protocollen. Dat doe je door de knop en het frontje van de dimmer te halen en vervolgens een schuifje te verplaatsen.

Volgens EcoBright kan de dimmer ook overweg met de grootste slimme assistenten. Daarmee kan je ze dus ook met je stem bedienen. De Home Smart-app doet het overigens dan weer niet, waarmee je de dimmer dus wel kan koppelen aan Ikea-lampen, maar niet via de app kan besturen. Hoe goed de dimmer werkt, hangt volgens EcoBright verder nog af van de lamp en de dimmer. Niet elke lamp kan tot honderd procent gedimd worden. Wanneer de dimmer is geïnstalleerd werkt het vergelijkbaar met andere dimmers; door te drukken gaan de lampen aan of uit, door te draaien wordt de helderheid van de lampen bepaald. De dimmer is nu te koop voor 140 euro.

Reacties (0)