Ecobright kondigt Eco-Dim 10 aan, met Zigbee en Z-Wave

21 augustus 2020 1 Minuut 1 Reacties
eco-dim-led-dimmer-module

Fabrikant Ecobright heeft een nieuwe dimmer aangekondigd die je kunt inbouwen, met ondersteuning voor de protocollen Zigbee en Z-Wave. De fabrikant noemt de dimmer zelf "slim, flexibel en krachtig". De dimmermodule wordt Eco-Dim 10 genoemd.

Eco-Dim 10 van Ecobright

Met de Ecobright-dimmer kan je domme (ook wel normale genoemd) led-lampen toch slim aansturen. Maar ze zijn ook als normale dimmermodules te gebruiken. Een domoticasysteem is dus niet vereist.

Met een afmeting van 45,1 bij 45,1 bij 19,8 millimeter past de dimmer in iedere inbouwdoos, maar daarnaast werkt deze dimmer ook op Zigbee– of Z-Waveprotocol. Hiermee is deze slimme dimmermodule in te laden in de meest voorkomende smarthomesystemen.

De Ecobright-dimmer is flexibel inzetbaar. Zo is die tevens achter een pulsschakelaar of een normale led-dimmer te gebruiken. Neem je hem op in je smarthomenetwerk, dan kun je je lampen ook via smartphone of stembediening bedienen.

Verder is de dimmer van Ecobright op verschillende plekken te plaatsen. Denk dan aan een normale inbouwdoos op de plek waar nu een schakelaar zit, maar ook vlakbij een groep lampen aan het plafond. Verder zijn de modules ook nog te koppelen aan draadloze schakelaars waardoor je niet altijd nieuwe bedrading hoeft te trekken.

Op deze kleine krachtpatser kan je tot maximaal 250W aan led-vermogen aansluiten. Gezien de gemiddelde led-lamp ongeveer 5W verbruikt zit u met dit maximale vermogen al snel goed. Verder kunnen ze zowel 2-draads als 3-draads aangesloten worden. En ze beschikken over een unieke Min-, Max- en Speed-afstelling, zodat je de dimbaarheid, lichtstabiliteit en dimsnelheid helemaal naar jouw voorkeur kunt instellen.

Reacties (1)