Devolo Home Control ondersteunt nu Amazon Alexa

19 februari 2019 1 Minuut 0 Reacties
devolo-home-control-alexa

Devolo heeft bekendgemaakt dat stemassistent Amazon Alexa nu kan worden gebruikt met Home Control van de fabrikant. Zo krijg je toegang tot spraakopdrachten waarmee je allerlei apparaten in huis kunt aansturen, zoals de verlichting en de thermostaat.

Devolo Home Control met Amazon Alexa

Smarthomefabrikant Devolo heeft bekendgemaakt dat eigenaars van Devolo Home Control hun slimme apparaten in huis nu kunnen aansturen met Amazon Alexa. Van verlichting tot aan de thermostaat: je hebt geen schakelaars of smartphones meer nodig, luidt de belofte. Gebruikers kunnen tevens verschillende scenario’s instellen, zoals My good morning of Movie night. Zo wordt de temperatuur automatisch op een bepaald aantal graden ingesteld en zullen ook de lampen de juiste helderheid, kleur en warmte meekrijgen.

Instellen is heel eenvoudig: Devolo Home Control-eigenaren hebben alleen apparaten nodig die met Amazon Alexa werken. In de bijbehorende Alexa-app voeg je vervolgens de Devolo smart home skill toe en klaar is Kees. Vanaf dat moment is stembediening beschikbaar voor je intelligente stopcontact, radiator- en kamerthermostaten en muurschakelaars, en ook voor alle scenario’s, regels en tijdsinstellingen. Naast ondersteuning voor de stemassistent van Amazon, is er ook al ondersteuning voor Google Assistent aanwezig.

De Home Control Unit van Devolo maakt het mogelijk smarthomeproducten van verschillende producenten te combineren. In tegenstelling tot andere oplossingen die alleen individuele producten via Alexa kunnen bedienen, biedt het systeem uitgebreide smarthomestembediening. Een Starter Pack van dit smarthomesysteem is verkrijgbaar voor een adviesprijs van 219,90 euro. Maandelijkse abonnementskosten zijn niet van toepassing. Toekomstige Home Control-updates zijn daarnaast gratis.

Reacties (0)