De beste buitencamera’s voor je smarthome van 2019 / 2020

02 januari 2020 9 Minuten 2 Reacties
Review Nest Cam IQ outdoor – design

Wil je je huis beter beveiligen? Wij hebben een overzicht gemaakt van de beste buitencamera's voor je smarthome van 2019/2020.

Slimme beveiligingscamera’s heb je niet alleen voor binnenshuis, maar ook voor buiten. In dit artikel kijken we naar de beste buitencamera’s voor je smarthome van 2019/2020. Via je smartphone kun je meekijken met wat er zich rond de woning afspeelt. Bij beweging zal een buitencamera direct gaan opnemen en word jij op de hoogte gebracht middels notificaties.

De beste buitencamera’s van 2019/2020

Jaarlijks brengen diverse fabrikanten nieuwe beveiligingscamera’s voor buiten op de markt. Al lang gaat het niet meer om de grote bakbeesten die je ook op straat in de publieke ruimte tegen zult komen. Slimme buitencamera’s voor je smarthome zijn vaak kleiner, eleganter, onopvallender en zeer gemakkelijk zelf te installeren. Alle buitencamera’s kunnen beelden opnemen en je op de hoogte brengen middels notificaties. Uiteraard zijn ze ook bestand tegen regen en andere weersomstandigheden. Grote verschillen zitten met name in de beeldkwaliteit, de app en de opslag van de beelden. In deze lijst vind je de beste buitencamera’s van 2019/2020.

Waar moet je op letten?

Wanneer je een slimme beveiligingscamera wilt kopen moet je rekening houden met een aantal zaken. Allereerst is het belangrijk dat het internet (Wifi) ver genoeg reikt voor de camera. Denk dus bijvoorbeeld eens aan een meshsysteem of in ieder geval een goede repeater op de positie waar de camera komt te hangen. Kijk ook goed naar smarthome-integratie. Gebruik je Google Home of Apple HomeKit als platform? Dan zou het fijn zijn dat de beveiligingscamera er direct mee kan samenwerken, zodat je bijvoorbeeld direct beelden krijgt te zien op je Google Nest Hub. Ook de beeld- en audiokwaliteit zijn van belang. Wil je kunnen praten met iemand die voor de camera staat, dan moet je op zoek naar een camera die dit ondersteunt. De beeldkwaliteit kan nogal tussen modellen verschillen; van 720p tot 4k-resoluties, en met of zonder high dynamic range. Wil je bepaalde delen van het beeld uitsluiten of juist benadrukken? Dan heb je een camera nodig waarbij je bewegingszones kunt instellen.

Kijk ook goed naar eventuele abonnementskosten, want dit kan na verloop van tijd behoorlijk aantikken en dus het is de vraag of je echt een abonnement nodig hebt. De meerwaarde van een abonnement verschilt per merk/product maar ga dit vooral vergelijken. Er zijn zelfs ook camera’s die zonder abonnement werken en data lokaal op een SD-kaart of op je eigen server kunnen opslaan. Tot slot is het verstandig op basis van features te vergelijken. Sommige camera’s bieden bijvoorbeeld de mogelijkheid specifieke personen te herkennen. Meer tips lees je in ons artikel met alles dat je moet weten over beveiligingscamera’s. Bekijk daarnaast onze tips voor je smarthome netwerk voor optimaal bereik en optimale prestaties.

Nest Cam IQ outdoor

De Nest Cam IQ outdoor biedt 4k-beeldkwaliteit en stuurt direct een notificatie naar je smartphone. Deze camera is met recht slim te noemen, want deze blijft personen volgen en weet het verschil tussen een mens en de kat van de buren. En sluit je een abonnement af, dan krijg je ook direct te zien wie er voor de deur staat dankzij persoons- en gezichtsherkenning. De camera is zoals we van Nest gewend zijn zeer gebruiksvriendelijk en levert goede 4k-beelden af. Wel is een abonnement eigenlijk essentieel en is ook de hoge aanschafprijs een punt om rekening mee te houden.

Conclusie van onze review:

Als we alles bij elkaar optellen dan kunnen we stellen dat de Nest Cam IQ outdoor samen met zijn indoor-broertje één van de beste slimme camera’s van dit moment is. Nest scoort erg goed wat betreft de slimme functies als gezichtsherkenning en activiteitszones. Daarbij is de app zeer gebruiksvriendelijk en is de beeldkwaliteit van hoog niveau. Toch zijn er wat minpuntjes te noemen, waaronder het feit dat de adapter deze keer niet weerbestendig is waardoor je – als je de adapter buiten wilt gebruiken – weer een prijzige accessoire moet aanschaffen, bovenop het al forse prijskaartje van 379 euro.

Lees verder in onze recensie van de Nest Cam IQ outdoor

Arlo Ultra Camera (VMS5140)

De Arlo Ultra camera heeft diverse slimme functies en kan beelden opnemen in een 4k-resolutie. De camera is geheel draadloos en maakt verbinding met een hub die weer in verbinding staat met de router. De sensor is een 4k hdr-sensor en hiermee is de Arlo Ultra de eerste camera die beide kan aanbieden. Beelden kunnen zowel in de cloud als op een micro-sd-kaart worden opgenomen en de beeldhoek is maximaal 180 graden. De Arlo Ultra camera kan zowel binnen- als buitenshuis gebruikt worden.

Conclusie van onze review:

De Arlo Ultra is één van de meest uitgebreide, flexibele en volledig ingerichte camerasystemen op de markt, en dat ook nog eens (optioneel) draadloos. De camera’s bieden een uitstekende beeldkwaliteit maar vooral zeer veel instellingsmogelijkheden om de werking naar eigen wens af te stellen en nagenoeg perfecte meldingen. Dat alles komt natuurlijk met een aardig prijskaartje. De adviesprijs van ons systeem (een camera met hub) bedraagt immers 599 euro. Wil je het hele huis beveiligen dan kom je al snel richting de 1.000 euro.

Lees verder in onze recensie van de Arlo Ultra camera

Netatmo Presence buitencamera

Geen zin in een abonnement? Kijk dan eens naar de Netatmo Presence buitencamera. Deze camera levert een goede beeldkwaliteit, geeft uitstekende meldingen en heeft een felle schijnwerper om inbrekers af te schrikken. De camera laat zich daarnaast uitstekend integreren binnen je smarthome. De Netatmo Presence is door de schijnwerper geen klein model en de installatie vergt wel even wat werk. Je hebt dus geen abonnement nodig bij dit model en een sd-kaart wordt standaard meegeleverd. Beelden kun je ook opslaan op een ftp-server of Dropbox.

Conclusie van onze review:

De Netatmo Presence is een prima buitencamera om een tuin, oprit of carport te beveiligen. De schijnwerper is fel en schrikt goed af, de beeldkwaliteit is prima en de meldingen van specifieke bewegingen werken uitstekend. Daarbij heb je geen abonnement nodig en wordt er een microSD-kaart voor lokale opslag meegeleverd. Je hebt er dus bijna geen omkijken naar. Minpuntjes zijn er ook want dankzij het gebrek aan HDR heeft de camera het lastig met grote verschillen in licht in het beeld, waardoor soms een deel overbelicht of juist te donker is. Daarnaast ontbreekt de gezichtsherkenning die wel op de Welcome-camera aanwezig is en is de montage niet echt plug-and-play. De minpunten zijn niet dermate storend dat de camera onbruikbaar wordt en daarom is de Netatmo Presence een aanrader voor diegenen die zonder abonnement of hub hun huis willen beveiligen.

Lees verder in onze recensie van de Netatmo Presence

EZVIZ Husky Air

Voor een betaalbare buitencamera moet je kijken naar de EZVIZ Husky Air. Je hebt geen optie voor een cloudopslagdienst en zult zelf nog een sd-kaart moeten aanschaffen. Er zitten dus wat nadelen aan dit model, maar de uitgebreide applicatie, goede beeldkwaliteit en een betrouwbare verbinding zorgen ervoor dat deze buitencamera het geld meer dan waard is. Helemaal als je bedenkt dat de EZVIZ Husky Air al regelmatig tijdens een aanbieding voor een paar tientjes te koop is geweest.

Conclusie van onze review:

We missen nog de optie voor de cloudopslagdienst, maar voor de rest levert EZVIZ met de EZVIZ Husky Air een fijne buitencamera af. Zo lijkt de bal waarmee de camera in een andere hoek kan worden gedraaid al snel lam te worden en zouden we graag zien dat er een langere stekker wordt meegeleverd. Echter, met een uitgebreide applicatie (die na een paar keer gebruiken best logisch is ingedeeld), een goede beeldkwaliteit, een sterke internetverbinding (bij ons is de verbinding nooit weggevallen), een uitstekend en veilig design én een complete doosinhoud, kunnen we eigenlijk niets anders dan zeggen dat de EZVIZ Husky Air goed bevallen is. Je kunt meteen aan de slag en je huis aan de buitenkant monitoren, zonder dat je je ergens zorgen over hoeft te maken. Deze camera is z’n adviesprijs meer dan waard.

Lees verder in onze recensie van de EZVIZ Husky Air

Meer lezen?

Wil je meer lezen over slimme beveiligingscamera’s? Bekijk dan eens ons uitgebreide nieuwsarchief. Ook hebben we inmiddels een groot aantal tips en recensies geschreven waar je doorheen kunt klikken.

Reacties (2)