De 7 best geteste smarthomeproducten van 2018

31 december 2018 + 10 minuten 0 Reacties
Review-Samsung-Family-Hub-koelkast-17

Het afgelopen jaar hebben we op Smarthome Magazine heel wat smarthomeproducten gerecenseerd. Dit zijn de beste producten die wij in 2018 aan een test hebben onderworpen.

Wil je beginnen met het bouwen van een smarthome? Of zoek je naar nieuwe alternatieven voor bestaande producten? In dit overzicht presenteren we zeven producten die niet zouden misstaan in je huis. Dat geldt voor beginners, maar ook voor de mensen die inmiddels al wat geïnvesteerd hebben in het huis van de toekomst. De zeven onderstaande producten zijn smarthomeproducten die ontzettend in de smaak vielen, maar het zijn natuurlijk alles behalve perfecte producten. Lees ook vooral onze recensies er nog even op na.

Samsung Family Hub 3.0

Sinds enkele maanden kun je nu ook de Samsung Family Hub 3.0 in Nederland kopen. Dit is een slimme koel-vriescombinatie met een aantal slimme functies. Er zijn twee modellen beschikbaar: de RS68N8941SL betreft een Amerikaans model (side-by-side) met watertap en ijsdispenser en heeft een netto-inhoud van 593 liter. In onze review kijken we naar de andere variant: de RB38M7998S4 (upside-down) met een netto-inhoud van 356 liter. Kan deze koelkast daadwerkelijk voor meerwaarde zorgen in je keuken en gezin?

In de maand dat we de Family Hub hebben getest is hij goed bevallen. Koelen en vriezen doet de koelkast zeer goed. Met name de langere versheid van groenten viel op. De inverter motor is relatief stil. Verder waren we zeer te spreken over de luxe uitstraling. Een imposant en “cool” apparaat dat je graag laat zien en demonstreert aan bezoek. Om nu te zeggen dat we er “een happy family” van zijn geworden, is een stap te ver. We hebben wel veel plezier gehad van de vele mogelijkheden. Het grote scherm in de keuken vonden we echt een meerwaarde in uiteenlopende situaties.

Lees in onze uitgebreide recensie meer over de Samsung Family Hub 3.0.

Advertentie

Ring Video Doorbell 2 en Chime Pro

De Ring Video Doorbell 2 is een slimme deurbel met ingebouwde camera. De tweede generatie camera voor bij de voordeur is dit keer voorzien van een 1080p-resolutie, terwijl zijn voorganger een 720p-versie heeft. Ook heeft de camera een hoek van 160 graden en is er een bewegingssensor aanwezig die meldingen kan geven. Daarnaast is er een verbeterde avondmodus beschikbaar en zijn consumenten in staat het frontje te veranderen (zwart of zilvergrijs). In de binnenkant zit een accu die middels micro-usb op te laden is en zelfs te vervangen is.

Als we alles bij elkaar optellen dan kunnen we zeggen dat de Ring Video Doorbell 2 datgene wat hij moet doen perfect doet. De functie als slimme deurbel met camera werkt vlekkeloos, mits je zorgt voor een goed WiFi-bereik, wat een uitdaging kan zijn. De installatie en montage zijn eenvoudig (alles wordt voor je uitgelegd en meegeleverd), de notificaties zijn accuraat, de video- en audiokwaliteit zijn zeer goed, de bewegingsmelder werkt zeer nauwkeurig en kan strak afgesteld worden, en de applicatie is gebruiksvriendelijk.

Lees in onze uitgebreide recensie meer over de Ring Video Doorbell 2 en Chime Pro.

Tado V3+

Tijdens IFA 2018 in Berlijn heeft Tado zijn nieuwste thermostaat en applicatie gepresenteerd onder de noemer Tado V3+. De nieuwe thermostaat is voorzien van een moderne chipset en betere compatibiliteit, maar de echte verbeteringen zijn aanwezig in de meegeleverde applicatie. De nieuwe versie is namelijk in staat een aantal dingen te doen die de oude appversie niet kan, maar hier heb je dus wel een abonnement voor nodig. Zo’n abonnement kost 2,99 euro per maand. Ook kun je een jaarabonnement van 24,99 euro afsluiten.

Hoewel de Tado V3+ het beste werkt met een jaarabonnement, is er ook zonder abonnement voldoende om de prijs te rechtvaardigen. Qua basisfuncties gaat de thermostaat de concurrentie natuurlijk niet voorbij (de slimme bediening is overal hetzelfde), maar de functie Klimaatcomfort tilt de ervaring wel naar een hoger niveau door inzicht te geven over het gebruik van de thermostaat en de huidige staat van je huis (en daarbuiten). Ook kan het energierapport handig zijn, al zijn dit meer indicaties dan harde cijfers.

Lees in onze uitgebreide recensie meer over de Tado V3+.

Nest IQ Outdoor

Nadat Nest de IQ Indoor-camera onder meer van een 4k-resolutie had voorzien, was ook de IQ Outdoor-camera aan de beurt. Met een adviesprijs van 379 euro koop je zeker niet de goedkoopste camera, maar daar krijg je dan ook een hoop voor terug. Zo kan de camera bijvoorbeeld laten weten wanneer er een onbekend persoon wordt gespot, een persoon of huisdier uit elkaar houden en je kun je in combinatie met een abonnement toegang tot nog veel meer slimme mogelijkheden.

Als we alles bij elkaar optellen dan kunnen we stellen dat de Nest Cam IQ outdoor samen met zijn indoor-broertje één van de beste slimme camera’s van dit moment is. Nest scoort erg goed wat betreft de slimme functies als gezichtsherkenning en activiteitszones. Daarbij is de app zeer gebruiksvriendelijk en is de beeldkwaliteit van hoog niveau. Toch zijn er wat minpuntjes te noemen, waaronder het feit dat de adapter deze keer niet weerbestendig is waardoor je – als je de adapter buiten wilt gebruiken – weer een prijzige accessoire moet aanschaffen, bovenop het al forse prijskaartje van 379 euro.

Lees in onze uitgebreide recensie meer over de Nest IQ Outdoor.

Netatmo Welcome

De Netatmo Welcome is een slimme beveiligingscamera voor in huis die precies kan zie wie er het huis binnenkomt of verlaat. De Welcome biedt een nachtmodus, 130-graden kijkhoek, opnames in high definition en een gratis opslagoptie aan, in de cloud en op de meegeleverde sd-kaart (wat niet heel vaak voorkomt). Mocht je hebben ingesteld dat de camera jou op de hoogte brengt dat er iemand is binnengekomen, dan kan de camera je ook nog vertellen wie dat precies is. Ook zijn er gelukkig veel mogelijkheden via IFTTT te bewerkstelligen.

 Niet alleen hoef je geen abonnementskosten te betalen (groot pluspunt), ook werkt de gezichtsherkenning zeer goed, leert de camera continu bij, ziet het apparaat er fraai uit en is de beeldkwaliteit uitstekend. Toch is niet alles perfect, met name als het op plaatsing aankomt. De plaatsingsmogelijkheden zijn zeer beperkt door het design en dat maakt de Welcome alleen geschikt voor diegenen die voor aankoop over die plaatsing nadenken en er rekening mee houden.

Lees in onze uitgebreide recensie meer over de Netatmo Welcome.

TP-Link Deco M9 Plus

De TP-Link Deco M9 Plus is het nieuwste mesh wifi-systeem van de fabrikant, met een prijskaartje van 369 euro voor de versie met drie units. Dit systeem bestaat uit verschillende units die je door het huis kunt plaatsen en waarmee je een dekkend, stabiel en snel wifi-netwerk kunt creëren. Wanneer je door het huis loopt schakelt je smartphone of laptop automatisch over op de unit met het sterkste signaal (dankzij IEEE 802.11r en 802.11k/v) waardoor je overal een huis een perfecte internetervaring zou moeten krijgen.

Als we alles bij elkaar optellen dan kunnen we stellen enthousiast te zijn over de TP-Link Deco M9 Plus. Qua gebruiksgemak zit het zeker goed; de app is strak vormgegeven en werkt snel, de installatie is een fluitje van een cent en er zijn voor de gemiddelde gebruiker voldoende opties om het systeem naar eigen wens aan te passen. Ook wat betreft de mesh-functie presteert het systeem zeer goed; overal in huis hebben we perfect bereik en snel internet, en bovendien kunnen we door het huis rennen zonder signaal te verliezen.

Lees in onze uitgebreide recensie meer over de TP-Link Deco M9 Plus.

Advertentie

Home8-beveiligingssysteem

Home8 is een simpel te installeren beveiligingspakket. Het is bovendien een modulair systeem, waardoor je dus onderdelen kunt toevoegen en verwijderen mocht dat nodig zijn. In het basispakket zitten de volgende onderdelen: een infraroodsensor, twee raam/deursensoren, een afstandsbediening in de vorm van een sleutelhanger, een kleine camera, externe sirene en natuurlijk een hub voor het koppelen van het systeem aan je eigen wifi-netwerk. Overige accessoires, zoals speciale melders, dienen apart gekocht te worden.

Het basispakket is in principe toereikend genoeg om een groot deel van je huis te kunnen beveiligen. Wil je meer producten hebben die daarbij helpen, dan kun je de centrale uitbreiden met extra sensoren, zoals de eerdergenoemde alarmknop, maar ook een brand- en koolmonoxidemelder, garagedeuropener en een signaalversterker, voor wanneer je merkt dat de signalen niet altijd aankomen. Het is een uitgebreid en modulair systeem en dat is alleen maar goed: zo schaf je alleen de dingen aan die je nodig hebt.

Lees in onze uitgebreide recensie meer over het Home8-beveiligingssysteem.

Meer lezen?

Wil je meer lezen over beveiligingscamera’s of over veiligheid en beveiliging in het algemeen, check dan ons uitgebreide nieuwsarchief. Ook hebben we inmiddels een groot aantal tips en recensies geschreven waar je doorheen kunt klikken.

Reacties (0)