Connected robotstofzuigers van iRobot nu met Google Assistent te bedienen

21 november 2018 1 Minuut 0 Reacties
iRobot

iRobot gaat de eigen robotstofzuigers van de Connected-serie ondersteuning bieden voor de Nederlandstalige Google Assistent. Vanaf deze winter zijn alle geconnecteerde Roomba-robotstofzuigers compatibel met de Nederlandse Google Assistent.

Je kunt dus straks lekker op de bank met de voetjes omhoog je robotstofzuiger opdracht geven om het huis schoon te maken door middel van je stem. Stembediening is beschikbaar voor het starten, stoppen, pauzeren en het docken van je robotstofzuiger. Om gebruik te kunnen maken van Nederlandse stembediening dien je de nieuwste update van de iRobot Home-app te downloaden. Deze is vanaf nu beschikbaar in de Play Store van Google en de App Store van Apple.

Colin Angle, voorzitter en CEO van iRobot vertelt:

“iRobot werkt continu aan nieuwe mogelijkheden om de ervaring met huishoudrobots te verbeteren. Spraakgestuurde apparaten zijn duidelijk een gat in de markt. We merken dat klanten behoefte hebben aan meer eenvoudige manieren om te communiceren met een groeiend aantal producten en technologieën door het hele huis.”

Niet alle robotstofzuigers zijn slim

Niet alle robotstofzuigers van iRobot hebben ondersteuning voor Google Assistent. Je zult over een Roomba moeten beschikken die Wi-Fi Connected is. Veel goedkopere modellen zijn ‘dom’. Ze maken vaak prima het huis schoon, maar zijn niet via een app of via stembediening te bedienen. Wil je ook je robotstofzuiger bedienen met je stem? Kijk dan naar een Connected-robotstofzuiger.

Reacties (0)