De beste binnencamera’s voor je smarthome van 2019 / 2020

30 december 2019 + 10 minuten 3 Reacties
d-link-full-hd-pan-foto-4

Wil je je huis beter beveiligen? Wij hebben een overzicht gemaakt van de beste binnencamera's voor je smarthome van 2019/2020.

Slimme camera’s heb je zowel voor binnen als voor buiten. In dit artikel kijken we naar de beste binnencamera’s voor je smarthome van 2019/2020. Zo kun je altijd meekijken via je smartphone met wat er in je huis gebeurd. Ook krijg je direct notificaties bij eventuele calamiteiten.

De beste binnencamera’s van 2019/2020

De afgelopen tijd hebben we verschillende camera’s voor binnen getest. De meeste modellen werken hetzelfde. Je kunt beelden opslaan via de cloud (meestal in combinatie met een abonnement) of op een sd-kaart. Je ontvangt notificaties bij beweging en kunt direct meekijken met wat er zich in het huis afspeelt. Grote verschillen zitten hem met name in de beeldkwaliteit en de app. In deze lijst vind je de beste binnencamera’s van 2019/2020.

Waar moet je op letten?

Wanneer je een slimme beveiligingscamera wilt kopen moet je rekening houden met een aantal zaken. Allereerst is het belangrijk dat het internet (Wifi) ver genoeg reikt voor de camera. Denk dus bijvoorbeeld eens aan een meshsysteem of in ieder geval een goede repeater op de positie waar de camera komt te hangen. Kijk ook goed naar smarthome-integratie. Gebruik je Google Home of Apple HomeKit als platform? Dan zou het fijn zijn dat de beveiligingscamera er direct mee kan samenwerken, zodat je bijvoorbeeld direct beelden krijgt te zien op je Google Nest Hub. Ook de beeld- en audiokwaliteit zijn van belang. Wil je kunnen praten met iemand die voor de camera staat, dan moet je op zoek naar een camera die dit ondersteunt. De beeldkwaliteit kan nogal tussen modellen verschillen; van 720p tot 4k-resoluties, en met of zonder high dynamic range. Wil je bepaalde delen van het beeld uitsluiten of juist benadrukken? Dan heb je een camera nodig waarbij je bewegingszones kunt instellen.

Advertentie

Kijk ook goed naar eventuele abonnementskosten, want dit kan na verloop van tijd behoorlijk aantikken en dus het is de vraag of je echt een abonnement nodig hebt. De meerwaarde van een abonnement verschilt per merk/product maar ga dit vooral vergelijken. Er zijn zelfs ook camera’s die zonder abonnement werken en data lokaal op een SD-kaart of op je eigen server kunnen opslaan. Tot slot is het verstandig op basis van features te vergelijken. Sommige camera’s bieden bijvoorbeeld de mogelijkheid specifieke personen te herkennen. Meer tips lees je in ons artikel met alles dat je moet weten over beveiligingscamera’s. Bekijk daarnaast onze tips voor je smarthome netwerk voor optimaal bereik en optimale prestaties.

Arlo Ultra camera (VMS5140)

De Arlo Ultra camera heeft diverse slimme functies en kan beelden opnemen in een 4k-resolutie. De camera is geheel draadloos en maakt verbinding met een hub die weer in verbinding staat met de router. De sensor is een 4k hdr-sensor en hiermee is de Arlo Ultra de eerste camera die beide kan aanbieden. Beelden kunnen zowel in de cloud als op een micro-sd-kaart worden opgenomen en de beeldhoek is maximaal 180 graden. De Arlo Ultra camera kan zowel binnen- als buitenshuis gebruikt worden.

Conclusie van onze review:

De Arlo Ultra is één van de meest uitgebreide, flexibele en volledig ingerichte camerasystemen op de markt, en dat ook nog eens (optioneel) draadloos. De camera’s bieden een uitstekende beeldkwaliteit maar vooral zeer veel instellingsmogelijkheden om de werking naar eigen wens af te stellen en nagenoeg perfecte meldingen. Dat alles komt natuurlijk met een aardig prijskaartje. De adviesprijs van ons systeem (een camera met hub) bedraagt immers 599 euro. Wil je het hele huis beveiligen dan kom je al snel richting de 1.000 euro.

Lees verder in onze recensie van de Arlo Ultra camera

EZVIZ C6T

Dat slimme beveiligingscamera’s niet duur hoeven te zijn bewijst de EZVIZ C6T. Deze wifi-camera is gemakkelijk te installeren en is al te koop voor rond de 80 euro. De EZVIZ C6T is een rond model waarbij de camera automatisch kan draaien en beweging zal volgen. De beeld- en geluidskwaliteit is prima in orde en het hele systeem is ingericht op toegankelijkheid. Dit betekent dat vrijwel iedereen direct kan starten met deze binnencamera. Beelden sla je op via de micro-sd-kaart. Deze wordt overigens niet meegeleverd, dus zul je nog apart moeten aanschaffen.

Conclusie van onze review:

Je hoeft geen dure camera voor in huis te kopen om tevreden te zijn over de kwaliteit van de beelden en het aantal mogelijkheden. Als je op zoek bent naar een simpele camera die doet wat die moet doen, dan is de EZVIZ C6T een hartstikke fijn product waar iedereen mee aan de slag kan gaan. De opties spreken misschien niet allemaal voor zich wanneer je voor de eerste keer de applicatie opent, maar nadat je overal tenminste één keer op getapt hebt, moet het allemaal wel duidelijk zijn. Dan merk je pas hoeveel deze beveiligingscamera kan.

Lees verder in onze recensie van de EZVIZ C6T

D-Link Full HD Pan & Tilt Wi-Fi Camera

De D-Link Full HD Pan & Tilt Wi-Fi Camera (DCS-8525LH) is een uitgebreide camera die beschikt over zeer veel mogelijkheden. Een schoonheidsprijs zal het design niet winnen, maar de diverse opties maken veel goed. Je kunt een abonnement afsluiten voor extra mogelijkheden, maar je hebt geen abonnement nodig om deze camera goed te kunnen gebruiken. Zonder abonnement kun je maximaal drie camera’s gebruiken en worden beelden een volledige dag bewaard. Deze camera van D-Link biedt veel mogelijkheden op het gebied van smarthome-integratie, heeft een gemakkelijke installatie en uitgebreide functies. De ietwat onoverzichtelijke app zul je voor lief moeten nemen, maar de prijs van net iets meer dan 100 euro maakt veel goed.

Conclusie van onze review:

Met een adviesprijs van rond de 150 euro kun je het slechter treffen als het om beveiligingscamera’s gaat. De beelden ogen voor het grootste gedeelte scherp en duidelijk, de installatie is gemakkelijk en de mogelijkheden lijken eindeloos. Niet alleen omdat je binnen de app enkele processen kunt automatiseren, maar ook omdat er ondersteuning is voor IFTTT, Google Assistent en Amazon Alexa, waardoor stembediening en koppeling met andere apparaten in huis gelukkig ook tot de mogelijkheden behoort.

Lees verder in onze recensie van de D-Link Full HD Pan & Tilt Wi-Fi Camera

Netatmo Welcome

Vind je het ook zo vervelend dat je vaak een abonnement moet afsluiten om alle mogelijkheden van een slimme binnencamera te kunnen gebruiken? Maak dan kennis met de Netatmo Welcome. Je hebt geen abonnement nodig, krijgt veel slimme mogelijkheden en er is een accurate gezichtsherkenning aanwezig. Een sd-kaart wordt direct meegeleverd. De camera kost op het moment van schrijven 139 euro. De mogelijkheden voor plaatsing zijn echter beperkt en ook tweewegcommunicatie ontbreekt. Dat zijn wel zaken om rekening mee te houden bij de aanschaf van de Netatmo Welcome.

Conclusie van onze review:

Ik heb in de afgelopen 2,5 jaar al een hoop slimme camera’s getest, waaronder modellen van Canary, Logi, Nest en Argus. Daarom is het wat makkelijker om nu een oordeel te vellen over de Netatmo Welcome. Het is in vele opzichten een van de betere camera’s waar ik mee heb mogen werken. Niet alleen hoef je geen abonnementskosten te betalen (groot pluspunt), ook werkt de gezichtsherkenning zeer goed, leert de camera continu bij, ziet het apparaat er fraai uit en is de beeldkwaliteit uitstekend. Toch is niet alles perfect, met name als het op plaatsing aankomt.

Lees verder in onze recensie van de Netatmo Welcome

Nest Cam IQ indoor

De Nest Cam iQ indoor is de tweede generatie Nest Cams voor binnenshuis. De beeldkwaliteit is sterk verbeterd en ondersteunt nu 4k-beelden, 12x digitaal inzoomen en hdr. Zoals gebruikelijk bij dit merk is het geheel zeer eenvoudig in te stellen en ook de app is gebruiksvriendelijk. Er is tevens gezichtsherkenning aanwezig, zodat je direct kunt zien wie er in je huis aanwezig is. Nadelen zijn het abonnement. Alhoewel niet verplicht, is het eigenlijk noodzakelijk om van veel opties gebruik te kunnen maken. Ook de hoge aanschafprijs moet je rekening mee houden.

Conclusie van onze review:

Al met al kunnen we stellen dat Nest met de Nest Cam IQ weer een flinke stap vooruit heeft gezet. De camera oogt strakker en mooier dan zijn voorganger, biedt een hogere resolutie die met name bij close-ups voordelen heeft, komt met standaard gezichtsherkenning en biedt een gebruiksvriendelijke ervaring. Echter, voor dit alles moet 349 euro betaald worden, wat bijna het dubbele is dan de normale Nest Cam Indoor.

Lees verder in onze recensie van de Nest Cam IQ indoor 

Meer lezen?

Wil je meer lezen over slimme beveiligingscamera’s? Bekijk dan eens ons uitgebreide nieuwsarchief. Ook hebben we inmiddels een groot aantal tips en recensies geschreven waar je doorheen kunt klikken.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (2)

Jaap

Jaap
30 december 2019 om 17:56

Fijn vergelijk en als de security van de cameras zelf ook nog eens onder de loep wordt genomen zou het voor mij helemaal compleet zijn.

Inloggen
Ruud

Ruud
31 december 2019 om 07:20

Ik zou graag ook wat meer lezen over privacy.

Worden de beelden altijd in de cloud opgeslagen of kun je ook kiezen voor een eigen server of alleen memory card? En mag de fabrikant de beelden ook gebruiken voor eigen doelstellingen?

Een nest camera gebruikt de Google database voor gezichtsherkenning en zal daar toch ook (ongevraagd) gezichten opslaan?

Inloggen


31 december 2019 om 10:55

Veel van deze gedetailleerde informatie staat in de betreffende reviews.

Inloggen