August kondigt draadloze deurbel August View aan

05 maart 2019 2 Minuten 1 Reacties
august-view-deurbel

Smarthomeproductenfabrikant August heeft dinsdag een nieuw product gepresenteerd, namelijk de draadloze deurbel August View. In tegenstelling tot de vorige slimme deurbellen van het merk lijkt dit model wel op een traditionele deurbel.

Dit is de August View

August heeft de August View onthuld. Dit is een draadloze slimme deurbel die lijkt op een traditionele deurbel (in tegenstelling tot de andere deurbellen van hetzelfde merk). In het rechthoekige apparaat zit bovenin een camera, terwijl onderop de knop voor het aanbellen zit. Bovendien is het draadloze aspect een groot voordeel, aangezien je geen gedoe meer hebt met draden. Nu plaats je de deurbel naast de deur nadat je er batterijen in gestopt hebt en je kunt hem gebruiken. Dat is uiteindelijk voordeliger voor iedereen.

Maar zo’n door een accu aangedreven deurbel kan ook z’n nadelen hebben. De oplaadbare batterij in dit model gaat, afhankelijk van gebruik, drie tot zes maanden mee. Gelukkig krijg je meerdere waarschuwingen op je telefoon voordat de batterij daadwerkelijk leeg is. Verder is het voor toekomstige eigenaars verplicht een chime te installeren (zo’n chime gebruik je om de deurbel op plekken in huis te horen waar je hem normaal gesproken niet zou horen). Gelukkig wordt die gong direct meegeleverd in de doos van de August View.

Verder kunnen consumenten kiezen voor verschillende stijlen. De oudere August-deurbellen zijn verkrijgbaar in twee kleuren (zilver en zwart), terwijl de August View faceplates ondersteunt. Zo kun je het zwart inwisselen voor brons, geelkoper en nikkel of andere kleuren zoals wit en rood. Zo moet de deurbel een persoonlijke tintje kunnen geven bovenop de functionaliteit. Aangezien deurbellen buiten hangen en mensen ook aandacht hebben voor alles dat rondom het huis staat, kan dit voor veel gebruikers belangrijk worden.

Advertentie

Onder de cameralens zit nog een speciale infraroodlamp die objecten en mensen in de avond beter in beeld kan brengen wanneer er weinig licht is. Gebruikers kunnen altijd een livefeed opvragen binnen de app en een video van vijf seconden bekijken wanneer er beweging is geregistreerd, maar dit alleen binnen 24 uur. Wil je langer dingen terugkijken, dan dien je een los abonnement aan te schaffen. In de Verenigde Staten kost zo’n abonnement 4,99 dollar per maand; de Europese prijs hiervoor is nog niet bekendgemaakt.

Daarnaast zal de deurbel, eveneens in de VS, vanaf 28 maar te koop zijn voor 230 dollar. Wanneer de August View naar Europa komt en wat het apparaat hier gaat kosten, is vooralsnog niet bekendgemaakt door de fabrikant.

Reacties (1)