Athom introduceert ondersteuning voor KNX voor Homey

05 juli 2018 3 Minuten 0 Reacties
homey-in-huis

Athom, het bedrijf achter smarthomehub Homey, heeft vandaag ondersteuning uitgebracht voor KNX, een huisautomatiseringsstandaard. Met de integratie zijn deze systemen eenvoudig te integreren met de duizenden andere producten waarmee de hub werkt.

KNX-integratie voor smarthomehub Homey

Athom, het bedrijf achter smarthomehub Homey, heeft vandaag ondersteuning voor KNX uitgebracht. KNX is een bedrade standaard op het gebied van huisautomatisering. Met de integratie zijn deze systemen eenvoudig te integreren met de duizenden andere producten waarmee de hub werkt. Dit zijn voornamelijk nieuwere, draadloze slimme producten, zoals slimme thermostaten, schakelaars, stopcontacten, (kleur)verlichting en entertainment. Oprichters Emile Nijssen en Stefan Witkamp zeggen daarover:

Wij willen dat iedereen kan genieten van het plezier, de kracht en de veelzijdigheid van Homey. Hierom [zijn er al acht] draadloze technologieën en meer dan [vierhonderd apps] beschikbaar voor gebruikers. [De hub] bedient hiermee producten variërend van goedkope slimme stekkers tot geavanceerde slimme thermostaten en Spotify Connect-speakers.

KNX is een van de oudste technieken voor huis- en gebouwautomatisering. Dit betekent dat het reeds in veel huizen en gebouwen is geïnstalleerd. Met de leeftijd komen echter ook een paar nadelen. Ten eerste is het voornamelijk bedraad, waardoor het minder flexibel is. Daarnaast vereist het een professional om te installeren en configureren. Het is daarbij duur om toe te voegen aan een nieuw huis – en al helemaal aan een bestaande woning. Dit is dus meer een optie voor de mensen die hierin al hebben geïnvesteerd.

Dit kun je met KNX voor Homey

  • Bedien KNX apparaten van overal ter wereld: Homey gedraagt zich als een KNX-server of -visualisatie. Je kunt eenvoudig al je apparaten, onafhankelijke van merk en technologie bedienen – overal ter wereld.
  • Amazon Alexa en Google Home voor KNX: Homey heeft al integraties met Amazon Alexa en Google Home. Beiden kunnen gebruikt worden om al je apparaten, inclusief die op KNX, te bedienen – zonder extra kosten.
  • Combineer KNX-apparaten met andere gadgets: Homey werkt met duizenden apparaten van honderden verschillende merken. Door ze te combineren met je KNX-systeem creëer je een enkele omgeving voor je hele huis. Bedien KNX, Somfy, Sonos, Sunway, je tv, Philips Hue, Z-Wave en al je andere gadgets samen vanaf één app.
  • Cross-technology automatisering: KNX-apparaten werken nu met Homey Flows. Gebruik KNX-knoppen om ook je Sono-speakers of IKEA Tradfri-lampen aan te zetten. Of gebruik een Fibaro-bewegingssensor om je KNX-verlichting te schakelen als je langs loopt. Ook kunnen er scenario’s worden toegevoegd door monteurs en gebruikers – zonder dat hier specialistische software voor nodig is.
  • Eenvoudige upgrades voor KNX-huizen: Breid een huidig KNX-huis uit met nieuwe, draadloze producten. Voeg ze eenvoudig toe aan je setup zonder muren open hoeven te breken of duizenden euro’s aan installatie uit te geven.
  • Geen extra kosten: Er zijn geen kosten gerelateerd aan het gebruik van de KNX voor Homey. De hub en een willekeurige KNX/IP interface of router is alles wat je nodig hebt.

Omdat het instellen van zo’n interface of router lastig kan zijn, is er tevens een samenwerking gesloten met Weinzierl. Zo kan er een starterspakket worden aangeboden. Installeer de gateway, hang hem via de bijgeleverde lan-kabel aan je netwerk, en voeg hem vervolgens toe aan de ronde hub. De speciale kit is beschikbaar voor 170 euro. In combinatie met de smarthomehub kom je uit op een bedrag van 469 euro.

Reacties (0)