Arlo Ultra-beveiligingscamera ondersteunt 4k en hdr (update)

30 november 2018 1 Minuut 0 Reacties
arlo-ultra-4k-hdr

Arlo heeft vrijdagmiddag een nieuwe beveiligingscamera aangekondigd met ondersteuning voor beelden in 4k en hdr: de Arlo Ultra. Deze camera moet begin 2019 op de markt komen en worden aangeboden voor een prijskaartje van 400 dollar.

Arlo Ultra aangekondigd

Arlo heeft de Arlo Ultra aangekondigd. Dit zijn beveiligingscamera’s die qua design lijken op de voorgaande modellen. Ook de Ultra is draadloos, maar moet nog wel verbinding maken met een dedicated hub die in verbinding staat met je router. De camera beschikt over een 4k hdr-sensor; daarmee is de Ultra de eerste camera die allebei kan aanbieden (de Nest Hello ondersteunt hdr, terwijl de Nest IQ Outdoor alleen 4k ondersteunt). Bovendien is er nachtvisie, maar ditmaal tonen de beelden kleur.

En ook dat is een unieke eigenschap van deze beveiligingscamera. Zo’n 4k-resolutie lijkt overigens misschien overkill. Echter, die hoge resolutie zorgt er wel voor dat je handmatig kunt inzoomen en weinig details verliest (mits je niet te ver inzoomt natuurlijk). De beelden worden een week lang gratis opgeslagen. Maar wanneer je een micro-sd-kaart in de hub stopt, dan kun je de opgenomen beelden ook lokaal opslaan. Standaard worden de beelden in full hd geüpload; voor de 4k-kwaliteit dien je een abonnement te hebben.

Verder beschikt de camera over een geïntegreerde schijnwerper die de nacht verlicht met een krachtige led-lamp. Nachtbeelden kunnen daarnaast in kleur worden weergeven. In de Verenigde Staten wordt de Arlo Ultra standaard ook met een jaarabonnement aangeboden, waardoor je tot dertig dagen terug kunt kijken in je cloud feed. Een Ultra met hub kost daar 399,99 dollar. Update: Arlo heeft in een persbericht gemeld dat de Ultra-camera in het eerste kwartaal van 2019 op de markt wordt gebracht. Een prijs is echter niet bekend.

Reacties (0)