Aqara werkt aan Europese slimme stekker met ZigBee

23 juli 2019 1 Minuut 0 Reacties
Aqara ZigBee stekker

Diverse bronnen maken melding van een stekker die door Aqara gemaakt is, over het ZigBee communicatieprotocol beschikt en in de Mi Home app gebruikt kan worden.

Onderstaande video is waarschijnlijk door een developer die het apparaat test online gezet en laat de Aqara ZigBee plug in volle glorie zien. Uit de video kunnen we opmaken dat de slimme steker in de Mi Home-app (Xiaomi Home) gebruikt kan worden. Als de stekker over ZigBee beschikt dan moet deze via een hub verbonden worden, wat waarschijnlijk de Aqara Hub is.

Aangezien de slimme stekker nog niet officieel uitgebracht is en waarschijnlijk nog getest wordt is de kans groot dat ZigBee 3.0 geïntegreerd wordt. Waarschijnlijk krijgt de slimme stekker dan ook ondersteuning voor Apple’s HomeKit mee, iets dat de Amerikaanse versie van het product reeds heeft. Helaas is het nog niet duidelijk wanneer de slimme stekker op de markt verschijnt en wat er voor betaald moet worden.

Het lijkt erop dat steeds meer fabrikanten ZigBee als communicatieprotocol verkiezen boven bluetooth en WiFi. En dat is niet zonder reden want ZigBee moet een stabieler en sneller netwerk kunnen verzorgen dan WiFi en bluetooth. Daarbij gaat het dan om een mesh-netwerk aangezien elk ZigBee-apparaat het netwerk vergroot.

Reacties (0)