‘Apple wil meer investeren in Homekit en smarthomeaccessoires’

28 oktober 2019 1 Minuut 0 Reacties
homekit-apple-smart-home-1540x-2

Als we de nieuwste geruchten mogen geloven, dan zal Apple in de toekomst meer gaan investeren in Homekit en smarthomeaccessoires. Het bedrijf maakt dus straks mogelijk zelf meer apparaten, terwijl het ook andere fabrikant wil aansporen meer voor het platform te betekenen.

Meer van en voor Homekit in de toekomst – gerucht

Bloomberg schrijft dat Apple voornemens is meer te gaan investeren in het Homekit-platform. Hoewel het platform aanzienlijk gegroeid is in de afgelopen maanden, loopt het nog steeds achter als je kijkt naar wat Amazon en Google inmiddels neergezet hebben. Apple zou graag een groter marktaandeel op de smarthomemarkt willen en daarom intern meer accessoires gaan maken met ondersteuning voor het eigen smarthomeplatform. Ook moeten andere fabrikanten aangespoord worden dit te gaan ondernemen.

Dat laatste moet bewerkstelligd worden door het gemakkelijk te maken voor andere fabrikanten Homekit-apparaten te maken. Op moment van schrijven is nog onduidelijk waar Apple precies allemaal aan zou werken. Het zouden bijvoorbeeld slimme stekkers of slimme lampen kunnen zijn. Maar er zijn ook geruchten over een kleine slimme speaker met Siri aan boord, die samen met de Homepod gebruikt kan worden (vergelijkbaar met Nest Mini of Echo Dot). Apple heeft niet gereageerd op de geruchten.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)