Apple verstopt futuristische ideeën in patent voor Apple Homepod

08 februari 2019 1 Minuut 0 Reacties
Apple HomePod

Apple heeft ideeën laten vastleggen voor een mogelijke toekomstige versie van de slimme speaker Apple Homepod. Zo kan het zijn dat er een speciale emoji-versie van Siri aankomt en dat led-lampjes verschillende soorten informatie kunnen laten zien.

Toekomstige ideeën voor Apple Homepod

In 2017 heeft Apple verschillende ideeën voor een mogelijk toekomstige versie van de Apple Homepod laten vastleggen in een patent bij de US Patent and Trademark Office (USPTO). Hoewel de Homepod niet bij naam genoemd wordt, kan uit de omschrijving van het product in kwestie wel worden opgemaakt dat het om de slimme speaker van Apple gaat. Eén van de ideeën is om een serie led-lampen in de stof van de speaker te plaatsen, zodat er verschillende soorten informatie kan worden weergeven, zoals bijvoorbeeld het weer of sportuitslagen.

Daarnaast zouden die lampjes ook kunnen worden gebruikt voor het weergeven van e-mailonderwerpen en een visuele representatie, op basis van emoji, van stemassistent Siri. De lampen zouden ook op de beweging van je hand kunnen reageren wanneer je die voor de speaker beweegt. Siri zou verder, op basis van context, andere emoji kunnen laten zien. Zo zou de assistent kunnen oppikken wanneer je je verdrietig voelt, op basis van je stemgeluid, en een verdrietige emoji kunnen laten zien — of je juist proberen op te vrolijken.

Daarnaast zou Apple proberen te achterhalen wat de toon is van binnengekomen e-mailberichten, zodat die met een vrolijk, boos of verdrietig gezicht voorgelezen kunnen worden. Daarnaast zou een verzender ook kunnen aangeven in welke toon dat bericht voorgelezen zou moeten worden. Verder zou Apple Homepod ondersteuning voor Face ID, zodat die weet wie er voor hem staat. Op basis daarvan zou de speaker van profiel kunnen wisselen en muzieksuggesties kunnen doen. In de toekomst zou dit verder uitgebouwd kunnen worden.

Omdat het hier een patent betreft, is het niet met zekerheid te zeggen of deze ideeën ook daadwerkelijk ooit naar de Apple Homepod gaan komen. Apple heeft hier zelfs niets over naar buiten gebracht.

Reacties (0)