Apple Music voorlopig toch niet naar Google Home-speakers

01 maart 2019 1 Minuut 0 Reacties
applemusiclogo

Afgelopen dinsdag kwam het nieuws naar buiten dat Apple Music mogelijk binnenkort naar de Google Home-speakers zou komen. Naar het nu blijkt was dit nieuws toch wat te voorbarig.

Een iOS-gebruiker vond afgelopen dinsdag een verwijzing naar Apple Music in de Google Home-app op iOS. Naast muziekdiensten als Spotify, YouTube Music en Google Play Music verscheen hier tevens een verwijzing naar Apple Music. Het bleef echter bij een verwijzing, want een daadwerkelijke koppeling met de muziekdienst van Apple was nog niet te maken. Wees dit op een mogelijke koppeling in de nabije toekomst? Google heeft nu op de verwijzing gereageerd.

Kunstmatige intelligentie was in de war

Volgens Google is de verschijning van Apple Music  in de Google Home-app op iOS slechts een bug. De AI (kunstmatige intelligentie) van de Google Assistant zou in de war zijn waardoor de muziekdienst tevens in de app was opgedoken. De muziekdienst werkt namelijk wel al via Google Assistant op de smartphone. Klinkt wellicht een beetje als een vaag verhaal, maar daar zullen we het mee moeten doen.

Toch wil dit niet zeggen dat Apple Music nooit naar Google Home komt, maar in ieder geval voorlopig nog niet. Afgelopen jaar bracht Apple de eigen muziekdienst al wel naar de Amazon Echo-speakers toe.

Reacties (0)