Apple krijgt patenten van slimme camera’s in handen

05 maart 2019 1 Minuut 0 Reacties
homekit-apple-smart-home-1540x-2

Apple heeft onlangs wat patenten van het bedrijf Lighthouse AI in handen gekregen. Lighthouse AI maakte tijdens zijn bestaan slimme camera's. Het bedrijf uit Cupertino zou de patenten al aan het einde van 2018 hebben gekregen, maar de details zijn nu pas gepubliceerd.

Gaat Apple slimme camera’s maken?

Apple heeft sinds eind 2018 patenten voor slimme beveiligingscamera’s in handen. Deze patenten zijn afkomstig van een bedrijf dat inmiddels failliet is, genaamd Lighthouse AI. In de patenten worden producten beschreven met termen als computer-vision based security, visual authentication en meer. Het gaat in totaal om acht verschillende patenten.

  • U.S. Patent No. 9,396,400: “Computer-vision based security system using a depth camera” (evenals twee toegevoegde patenten voor vergelijkbare technologie, die nog moeten worden toegekend)
  • U.S. Patent No. 9,965,612: “Method and system for visual authentication”
  • U.S. Patent No. 10,009,554: “Method and system for using light emission by a depth-sensing camera to capture video images under low-light conditions”
  • U.S. Patent Application: “Speech interference for vision-based monitoring system”
  • U.S. Patent Application: “Two-way communication interface for vision-based monitoring system”
  • U.S. Patent Application: “Method and system for incident sharing in a monitoring system”

Het bedrijf Lighthouse AI hield vorig jaar december op te bestaan nadat het niet gelukt was om geld te verdienen aan zijn technologie. Het bedrijf concentreerde zich op het gebruik van augmented reality en 3d-beelden, zodat gebruikers sneller door de beelden heen konden gaan als dat nodig was. Wat Apple echter van plan is met de bovenstaande patenten, is vooralsnog onduidelijk.

Reacties (0)