Apple kondigt Apple iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max aan

11 september 2019 3 Minuten 0 Reacties
aple-iphone-11-pro-3

Apple heeft tijdens zijn jaarlijkse najaarsconferentie twee nieuwe iPhones aangekondigd: de iPhone 11 Pro en de iPhone 11 Pro Max. Beide smartphones beschikken over een cameramodule maar drie cameralenzen in verwerkt zitten.

Dit jaar krijgen we de iPhone 11 Pro

Apple heeft de nieuwe generatie iPhones aangekondigd: de iPhone 11 Pro en de iPhone 11 Pro Max. Beide modellen beschikken over een oled-scherm van respectievelijk 5,8- en 6,5-inch. In vergelijking met de iPhone XS en iPhone XS Max lijkt er qua design weinig te zijn veranderd. De grootste verandering heeft te maken met de cameramodule achterop: daar is een derde lens aan toegevoegd. Naast de twee nieuwe vlaggenschepen heeft Apple nog een derde iPhone aangekondigd, namelijk de iPhone 11 (als opvolger van de iPhone XR).

De nieuwe iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max beschikken over een matte afwerking en zijn verkrijgbaar in de kleuren groen, grijs, zilver en goud. Het oled-paneel is tevens vernieuwd en heeft een maximale helderheid van 1.200 nits, een contrast van twee miljoen tot één en is bovendien vijftien procent energiezuiniger dan zijn voorganger. Verder claimt Apple dat dit scherm is voorzien van het sterkste glas op een smartphone. Onder de motorkap treffen we onder meer de Apple Bionic A13-processor aan. Werkgeheugen is nog niet bekend.

De iPhones zullen uitgerust worden met 64, 256 of 512 GB aan interne opslagruimte. Het basismodel krijgt de prijs die onderaan het artikel vermeld staat. Hoe meer ruimte je wil, hoe meer je moet betalen. Apple laat ook weten dat de iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max langer met de energie in de accu kunnen doen: de 11 Pro moet tot vier uur aan extra energie bevatten, terwijl de 11 Pro Max tot vijf uur langer meegaat, in vergelijking met hun voorgangers. Uiteraard is dit afhankelijk van hoe je de smartphone gebruikt dagelijks.

Achterop treffen we voortaan een vierkante cameramodule aan. Daar zitten drie lenzen in: de groothoeklens van 120 graden van twaalf megapixel vergezelt de andere groothoeklens en telelens. De laatstgenoemde heeft een grote aperture van f/2.0, waardoor er tot veertig procent meer licht kan worden opgenomen in vergelijking met de XS. De frontcamera beschikt over twaalf megapixel en is in staat om in 4k en slowmotion op te nemen. Dat zijn dus allemaal redelijke verbeteringen ten opzichte van de vorige iPhones.

Daarnaast zet Apple ook meer in op software. Zo komt er bijvoorbeeld een dedicated avondmodus waarmee je in de avond en in donkere omgevingen betere foto’s kunt maken. De functie activeert automatisch wanneer je in het donker staat. Daarnaast presenteert Apple Deep Fusion: cameratechnologie die negen foto’s samenvoegt en daar één plaatje van maakt. De foto moet dan minder ruis en meer detail bevatten. Deze functie is helaas niet meteen beschikbaar en zal ergens in de herfst van 2019 beschikbaar gesteld worden.

Prijs en beschikbaarheid

De iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max zijn vanaf 13 september te bestellen en vanaf 20 september te koop. Het kleinere model heeft een vanafprijs van 1.159 euro, terwijl het grotere model een vanafprijs heeft van 1.259 euro.

Reacties (0)