Apple Homepod ondersteunt nu ook meerdere gebruikers

04 juni 2019 1 Minuut 0 Reacties
applehomepod

Apple heeft bekendgemaakt dat de slimme speaker van het bedrijf, de Apple Homepod, voortaan ondersteuning aanbiedt voor meerdere gebruikers. De speaker kan de stem van een gebruiker herkennen en op basis daarvan gerelateerde informatie presenteren.

Apple Homepod gebruiken met meerdere personen

De Apple Homepod, de slimme speaker van het bedrijf uit Cupertino, heeft ondersteuning voor meerdere gebruikers gekregen. De speaker zal elke gebruiker moeten leren kennen. Dat gebeurt op basis van stemherkenning. Mettertijd kan elke persoon in het huishouden verzoeken doen als ‘Play some music’ (‘Speel wat muziek af’) of ‘Play my favorites’ (‘Speel mijn favorieten af’), waarna de Homepod automatisch de goede muziek afspeelt. Dit is overigens niet het enige wat de slimme speaker kan doen op basis van stemherkenning.

Er kunnen namelijk ook persoonlijke verzoeken worden gedaan. Helaas geldt dit vooralsnog voor één persoon. Als die persoon de functie activeert, dan kan de Apple Homepod de meest recente berichten en aankomende afspraken voorlezen. Ook kun je ervoor kiezen deze functie helemaal niet te activeren. Daarnaast kun je nu ook snel wisselen tussen bijvoorbeeld Airpods en Homepod. Mocht je net thuiskomen en je luistert naar muziek op je iPhone, dan kun je gemakkelijk en snel je iPhone koppelen aan de slimme speaker van Apple.

Reacties (0)