‘Apple HomePod Mini heeft een geheime temperatuursensor aan boord’

22 maart 2021 1 Minuut 0 Reacties
Apple_homepod-mini-kitchen

De Apple HomePod Mini lijkt een verrasing aan boord te hebben. De kleine Siri-speaker blijkt over een verborgen sensor te beschikken.

Op 13 oktober presenteerde Apple officieel een kleinere versie van de HomePod. De Apple HomePod Mini werd in de Verenigde Staten op 16 november gelanceerd voor 99 dollar. Naar het nu blijkt beschikt de kleine slimme speaker over een verborgen sensor waar, behalve Apple zelf, niemand het bestaan van wist.

Bloomberg laat weten dat de Apple HomePod Mini een temperatuur- en luchtvochtigheidssensor aan boord heeft. De hardware is daadwerkelijk aanwezig, maar ze staan officieel nog op ‘uit’. Je kunt ze dus ook niet gebruiken. Het wachten is op een software-update vanuit Apple om de temperatuur- en luchtvochtigheidssensor officieel te activeren. Dit opent de deuren naar diverse smarthome-toepassingen zoals een thermostaat die de temperatuur automatisch gaat regelen of een ventilator die gaat koelen aan de hand van de gemeten temperatuur van deze sensor.

Officieel nog altijd niet in Nederland verkrijgbaar

Wanneer Apple de sensor daadwerkelijk gaat activeren is nog niet bekend. De Apple HomePod Mini is officieel niet in ons land verkrijgbaar, maar bij diverse (online) winkels wel te koop. Het is Apple’s concurrent voor de kleine slimme speakers van Google en Amazon en kan tevens als centrale hub functioneren voor HomeKit-apparatuur. Overigens vervangt deze kleinere Siri-speaker de originele HomePod-speaker van Apple. Eerder deze maand werd bekendgemaakt dat dit model niet langer gemaakt wordt. Of en wanneer de Apple HomePod Mini officieel in Nederland gelanceerd wordt is nog altijd niet bekend.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)