Apple HomePod krijgt intercomfunctie en meer mogelijkheden

21 oktober 2020 2 Minuten 0 Reacties
apple-homepod

Apple HomePod wordt voorzien van nieuwe functies. Die functies zijn onderdeel van de iOS 14.1-update die je nu kunt downloaden voor je iPhone.

Update voor Apple HomePod

De veranderingen voor de Apple HomePod werden eerder deze maand onthuld en zijn vanaf nu dus beschikbaar. De intercomfunctie is één van de belangrijkste mogelijkheden, aangezien Apple daarmee in de voetsporen treedt van twee belangrijke concurrenten: Google Home en Amazon Echo. Beide slimme speakers bieden al een intercomfunctie aan, waardoor je dus berichten lokaal kunt versturen naar andere slimme speakers in huis.

Apple doet het net even anders en verlengt die functionaliteit ook naar iPhone, iPad, AirPods, Apple Watch en CarPlay. Je kunt dus een bericht inspreken, die vervolgens bij iedereen aan kan komen die zich bij jou aangesloten heeft, ongeacht zijn locatie. Echter, die uitgebreide mogelijkheid verschijnt pas op een later moment. Voorlopig moet je het alleen doen met een lokale aanpak, dus van de ene Apple HomePod naar de andere HomePod.

Dit is gelukkig niet de enige update. Wanneer je aan Siri informatie opvraagt over het verkeer of interessante plekken in de omgeving, dan krijg je vanzelf een notificatie in je auto met CarPlay wanneer je de kaartenapplicatie opent. Ook kun je nu verschillende timers instellen en zelfs uitschakelen op een andere HomePod, in een andere kamer. Verder ondersteunt de optie voor meerdere profielen nu ook podcasts. Zo weet je dus zeker dat je de juiste aflevering kunt horen wanneer je Siri vraagt om een podcast af te spelen. Vraag je overigens iets aan Siri dat zoekresultaten oplevert, dan worden die resultaten naar je iPhone gestuurd.

Voor het einde van 2020 kunnen we meer van Siri en Apple HomePod verwachten. Zo kan Siri straks een persoonlijke update geven over het nieuws, het weer, je agenda en meer (net zoals de Google Assistent kan). Ook is het zo dat je de HomePod kunt gebruiken als speaker voor je Apple TV 4K, met ondersteuning voor 5.1, 7.1 en Dolby Atmos-audio.

Reacties (0)