Amazon wil een bredere ondersteuning voor meer stemassistenten

25 september 2019 1 Minuut 0 Reacties
amazon echo plus

Amazon wil bewerkstelligen dat stemassistenten beter met elkaar kunnen samenwerken, door een nieuw initiatief voor te stellen. Daarnaast wil het bedrijf dat slimme apparaten toegang krijgen tot meerdere stemassistenten door middel van verschillende stemcommando's.

Amazon stelt initiatief voor stemassistenten voor

Omdat je nou net een Echo-speaker thuis hebt staan, zou dat niet moeten betekenen dat je direct vastzit aan Amazon Alexa. Dat is wat de Amerikaanse online winkelketen en techgigant vindt. Het bedrijf kondigt namelijk het Voice Interoperability Initiative aan. Het doel van dit initiatief is dat bedrijven gaan samenwerken aan een bredere ondersteuning voor stemassistenten. Dat houdt concreet in dat je dus op één slimme speaker, bijvoorbeeld, toegang krijgt tot meerdere stemassistenten, door gebruik te maken van verschillende stemcommando’s.

Dit staat daarover in het persbericht:

The initiative is built around a shared belief that voice services should work seamlessly alongside one another on a single device, and that voice-enabled products should be designed to support multiple simultaneous wake words.

Meer dan dertig bedrijven hebben aangegeven hier aan mee te willen werken, waaronder merken als BMW, Bose, Ecobee, Microsoft, Salesforce, Sonos, Spotify en Harman (onderdeel van Samsung). Google, Apple en Samsung missen op de lijst. Niet heel gek, aangezien de bedrijven hun eigen stemassistenten hebben, natuurlijk.

Advertentie

Het Voice Interoperability Initiative leunt op technologie die slimme apparaten in staat stelt gebruik te maken van meerdere stemassistenten, door verschillende stemcommando’s te gebruiken. Helaas is het zo dat dergelijke apparaten meer geld kosten om te ontwikkelen en meer geheugen nodig hebben. Daarom is het goed om te zien dat chipmakers Intel en Qualcomm ook van de partij zijn: die partijen kunnen mogelijk de kosten drukken. Het is nu even wachten wat hieruit zal voortvloeien.

Reacties (0)