‘Zo zien de Google Nexus 2016-smartphones eruit’

05 juli 2016 2 Minuten 3 Reacties
google-nexus-pixel-phone-2016

De website Android Police heeft op basis van nieuwe informatie een render kunnen maken van hoe beide Google Nexus 2016-phones eruit komen te zien. Het gaat hier nog niet om de echte toestellen, maar om een concept dat is gebaseerd op de info die is gelekt.

‘Dit zijn de Google Nexus 2016-modellen’

De populaire Amerikaanse Android-website Android Police heeft op basis van meer gelekte informatie (waarvan nu nog niet te zeggen is of die klopt) een render kunnen maken van hoe de Google Nexus 2016-smartphones eruit komen te zien. Het gaat hier niet specifiek om het ene of het andere model – omdat er wordt beweerd dat HTC beide toestellen zal maken (zowel de reguliere smartphone als de grotere phablet) wordt er vanuit gegaan dat beide apparaten op elkaar gaan lijken en er dus ongeveer zoals hieronder weergeven uit gaan zien.

 

Er zijn op dit moment al een aantal dingen onzeker.

Advertentie
  • Zo zou de ronde menuknop niet geheel wit moeten worden, maar ook kleur bevatten
  • De G op de achterkant (onderaan) zou er niet op komen te staan
  • De exacte afmetingen zijn nog niet gelekt

Android Police heeft echter gewoonweg vertrouwen in zijn bronnen en gelooft daarom dat het algemene idee wat het design betreft moet kloppen.

Enkele dingen die door die bron gelekt zijn:

  • De gladde bovenkant aan de achterkant is gemaakt van plastic
  • De hoeken zijn veel ronder
  • De vingerafdrukscanner zit op een vertrouwde positie
  • De smartphones krijgen een aluminium body (geen polycarbonaat)
  • Andere kleuren die worden genoemd zijn wit en blauw
  • Er zijn enkele gaatjes te zien naast de camera op de achterkant; hun doel is onduidelijk

HTC zou momenteel dus aan twee toestellen werken voor Google binnen de Nexus-lijn. Er zou een reguliere smartphone worden uitgebracht en een phablet, die nu nog de HTC Marlin wordt genoemd. Deze phablet zou een scherm van 5,5-inch gaan krijgen. Over de processor is nog weinig bekend, maar hij zou in elk geval van Qualcomm afkomstig zijn. Of het dan de Snapdragon 823, 821 of een verbeterde 820 gaat zijn, is niet duidelijk. Verder krijgen consumenten de keuze uit een model met 32GB of 128GB, zou er 4GB aan werkgeheugen aanwezig zijn en krijgen we camera’s van twaalf en acht megapixel. Uiteraard kiest de fabrikant voor de HTC Marlin voor usb-type-c. De accu zou 3450mAh zijn, de vingerafdrukscanner zou op de achterkant zitten en de speakers worden verplaatst naar de onderkant. Zowel Google als HTC hebben niet gereageerd over het nieuws van de Google Nexus-modellen voor dit jaar.

Reacties (3)