Zo wil Microsoft dualscreens met Windows 10X en Android gaan inrichten

23 januari 2020 1 Minuut 0 Reacties
Microsoft Surface Neo en Surface Duo-2

Microsoft heeft meer details vrijgegeven over de manier waarop het bedrijf straks apparaten met twee schermen wil inrichten. Denk dan aan opvouwbare apparaten zoals de Surface Duo en de Surface Neo, met respectievelijk Android en Windows 10X aan boord.

Toekomstvisie van Microsoft

De Amerikaanse techgigant laat appontwikkelaars nu uitproberen hoe hun apps er op dergelijke apparaten uitzien of hoe ze ingezet kunnen worden. De standaardinstelling is dat een app op één scherm weergeven wordt, aldus Microsoft. Uiteraard kan een app ook op allebei de schermen gepresenteerd worden. Het bedrijf wil zien dat appontwikkelaars ook zelf experimenteren met manieren waarop hun apps het beste tot hun recht komen. Hieronder krijg je nog een aantal voorbeelden te zien.

Dit zijn slechts de eerste ideeën die de platformhouder heeft. Ontwikkelaars mogen altijd feedback geven, waardoor Microsoft mogelijk nieuwe ideeën kan implementeren. Deze maand is verder de emulator voor de Surface Duo vrijgegeven, zodat appmakers daar alvast mee aan de slag kunnen. De Surface Neo-emulator verschijnt volgende maand. Rond dezelfde tijd maakt Microsoft ook meer bekend over zijn plannen met betrekking tot opvouwbare apparaten, ook wel dualscreens genoemd.

Ondertussen werken verschillende bedrijven aan opvouwbare apparaten met Windows 10(X) aan boord, waaronder Lenovo en Dell.

Reacties (0)