Zo werkt het uitgebreide, nieuwe menu van de accu in Android O

19 mei 2017 1 Minuut 0 Reacties
android-o-mei

Android O gaat straks meer betekenen voor de accu in Android-apparaten. Google heeft middels een video uitgelegd wat precies. Je krijgt straks in elk geval meer opties tot je beschikking wanneer je naar het menu van de batterij gaat binnen de instellingen.

Android O gaat meer doen voor je accu

Google wil zich met de release van Android O meer gaan focussen op je accuduur. Zo wil Google verder gaan bepalen wat apps op de achtergrond mogen doen. Ook krijgt Android O een uitgebreid en nieuw menu in O, waardoor je als gebruiker allerlei functies die betrekking hebben op de accu op één pagina kunt vinden. Verder laat het percentage naast een app niet meer zien in hoeverre een app gebruikgemaakt heeft van de batterij, maar in plaats daarvan houdt Android rekening met de manier waarop je je toestel gebruikt.

Wanneer je nu een applicatie bovenaan de lijst van energieslurpende apps ziet staan, is het niet duidelijk of dat komt doordat je de app veel gebruikt of doordat de app veel op de achtergrond doet. Android O zal straks onderscheid maken tussen gebruik en achtergrond. Uiteraard kun je nog een stap verdergaan en op een app tappen, waarna je toegang tot allerlei informatie krijgt (zoals nu ook het geval is). Ook kun je zien hoe lang een app gebruikt is, waardoor je alle beschikbare informatie veel beter in een bepaalde context kunt plaatsen.

Reacties (0)