YouTube voegt sectie voor brekend nieuws toe aan apps en website

21 augustus 2017 1 Minuut 0 Reacties
youtube

YouTube heeft een nieuwe sectie toegevoegd aan haar website en mobiele apps. Een sectie waar brekend nieuws wordt gepresenteerd. Het lijkt erop dat die sectie nog niet voor iedereen zichtbaar is; mogelijk is er dus sprake van een langzame uitrol.

Brekend nieuws te bekijken op YouTube

Het is al heel lang mogelijk om op YouTube video’s op te zoeken met daarin nieuwsduiding, meningen en natuurlijk brekend nieuws, maar het videoplatform wil vooral dat laatste nu een extra duidelijke plek geven. Dat doet het bedrijf door de introductie van een geheel nieuwe sectie, die voor een aantal mensen al zichtbaar is op de website en binnen de mobiele applicaties (op Android en iOS). Omdat de sectie nog niet voor iedereen zichtbaar is, kan het zijn dat Google heeft besloten de functie langzaamaan naar iedereen uit te rollen.

De sectie wordt gepresenteerd als een soort kanaal op je thuispagina, tussen de andere aanbevolen video’s. Op moment van schrijven tref je er voornamelijk video’s aan over het vertrek van Steve Bannon, een omstreden Trump-strateeg, maar de website Android Police weet te vertellen dat er ook video’s instaan over de terroristische aanslag in Barcelona. Het is vooralsnog niet duidelijk wanneer deze functie voor iedereen beschikbaar is en of de sectie automatisch wordt gevuld door een algoritme of door mensen die de content bepalen.

Reacties (0)