Xiaomi Mi Air Charge belooft smartphones écht draadloos op te laden

29 januari 2021 1 Minuut 0 Reacties
xiaomi-mi-air-charge

Xiaomi heeft een nieuw product gepresenteerd waarmee smartphones écht draadloos opgeladen kunnen worden: de Xiaomi Mi Air Charge.

Wanneer je de Xiaomi Mi Air Charge in huis hebt staan, dan hoef je je telefoon niet op een specifieke plek in huis neer te leggen voor het draadloze opladen, zo belooft de fabrikant. Je hebt hier dus geen aparte houder of een magneet voor nodig.

Xiaomi Mi Air Charge

Je zou dus gewoon in huis kunnen rondlopen, terwijl de Mi Air Charge je telefoon constant van stroom voorziet. Het systeem weet precies waar de Xiaomi-smartphone is en kan gericht energie die kant op sturen. In totaal werken 144 antennes samen om de telefoon op te laden, via een technologie genaamd beamforming. Dat is een technologie waarmee een draadloos signaal rechtstreeks naar een apparaat gestuurd kan worden.

De telefoon die je ermee wil opladen, moet ook zijn voorzien van een speciale ontvanger. In dit geval gaat het om een miniscule set aan antennes die het signaal dus kunnen oppakken en verwerken. Eén van de twee antennes kan de signalen omzetten in energie, waardoor de smartphone opgeladen wordt.

Advertentie

De Xiaomi Mi Charge is in staat een telefoon binnen enkele meters afstand op te laden met een snelheid van vijf watt. Ook kunnen meerdere apparaten tegelijkertijd opgeladen worden met dezelfde snelheid, maar het is niet duidelijk of die dan allemaal dichtbij moeten zijn. De fabrikant laat weten dat fysieke objecten die in de weg zouden staan, geen effect hebben op de snelheid en efficiëntie. Wanneer je zo’n oplaadstation in huis hebt staan en apparaten die ervoor ondersteuning aanbieden, dan zou het dus moeten werken zoals geadverteerd.

Het is de bedoeling dat de draadloze oplaadtechnologie straks aanwezig is in en groot scala aan producten, zoals smartwatches, speakers, bureaulampen en andere smarthomeproducten. De huidige implementatie is echter nog een demo en komt in elk geval niet in 2021 op de markt.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)