Xiaomi lanceert de gamingtelefoon Black Shark met vloeibare koeling

13 april 2018 1 Minuut 0 Reacties
Xiaomi Black Shark 1

Er is een nieuwe telefoon gelanceerd door het Chinese Xiaomi. Het gaat om de Black Shark, de eerste smartphone van het bedrijf die speciaal ontwikkeld is voor gamers. Het apparaat volgt na een investering die het bedrijf maakte in gamingbedrijf Black Shark Technology en maakt vermoedelijk onderdeel uit van de Mi-familie.

De Black Shark

Zoals onderaan dit bericht te zien, is de Black Shark ontworpen met groene en zwarte elementen erin en ziet die er daarmee een beetje uit als de Razer Phone. Dat is de meest prominente gamingtelefoon op dit moment. Maar de Black Shark heeft één ding voor en dat is het wat meer afgeronde ontwerp.

Wat specificaties betreft, voldoet de nieuwe telefoon aan zo’n beetje alle vereisten. Standaard is er een Qualcomm Snapdragon 845-processor ingebouwd. Het 6-inch display heeft een beeldverhouding van 21:9 en biedt een resolutie van 1080p. Verder zit er een accu in met capaciteit van 4.000 mAh. Wat het werkgeheugen betreft, kan je kiezen tussen zes en acht gigabyte.

Wat de verversingssnelheid van het scherm van de Xiaomi-telefoon is, weten we helaas niet. Dat is jammer, want het is wel belangrijk voor dit soort telefoon. Apart is verder de analoge controller die wordt meegeleverd en aan één kant van het scherm vastgeklikt kan worden. Verder heeft de telefoon een “vloeibaar koelsysteem”, zoals je dat ook in gaming-pc’s aantreft.

Advertentie

De smartphone heeft, als je het zes gigabyte-model kiest en 64 gigabyte aan opslagcapaciteit, een adviesprijs van 3499 yuan. Omgerekend is dat zo’n 450 euro (exclusief belastingen en importheffingen).

Reacties (0)