Xiaomi kondigt nieuwe versie van Gamepad aan voor Black Shark

10 december 2018 1 Minuut 0 Reacties
black-shark-gamepad-2

Xiaomi heeft een nieuwe versie van de Gamepad-accessoire aangekondigd voor de gamingsmartphone Black Shark. Wanneer je deze accessoire gebruikt, dan lijkt de smartphone meer dan ooit op een Nintendo Switch. Aan beide kanten zitten nu namelijk knoppen.

Nieuwe Gamepad voor Xiaomi Black Shark

De Chinese fabrikant Xiaomi heeft officieel een nieuwe versie van de Gamepad onthuld, genaamd Gamepad 2.0. Dit is een accessoire voor de Black Shark-gamingsmartphone die ervoor zorgt dat de speler toegang krijgt tot fysieke knoppen tijdens het spelen. Dit keer heeft het bedrijf ervoor gezorgd dat je zowel rechts als links toegang krijgt tot verschillende knoppen. Op basis van de verstrekte afbeeldingen lijkt het zo te zijn dat de accessoire op eenzelfde manier wordt vastgemaakt aan de telefoon als de Joy-Cons op de Nintendo Switch.

De Gamepad 2.0 beschikt links over een analoge knuppelen en vier pijltjestoetsen. Rechts treffen we een aanraakgevoelige omgeving aan, evenals vier actieknoppen. Beide kanten beschikken echter over triggers en twee knoppen in de vorm van een driehoek. Spelers hebben de mogelijkheid zelf functies toe te kennen aan de knoppen, waardoor je dus zelf bepaalt hoe je een game bestuurt (mits die controllers ondersteunt). De Gamepad 2.0 voor de Black Shark zal 79 euro kosten en via de officiële website verkrijgbaar zijn.

Wil je meer lezen over de Nintendo Switch? Dan kun je altijd onze recensie er nog eens op naslaan. Daarnaast publiceren we een aantal keer per jaar een overzicht van de beste games die je kunt spelen en uiteraard komen Nintendo Switch-spellen ook aan bod. Ons meest recente overzicht, op moment van schrijven, kun je hier terugvinden.

Reacties (0)