WWDC 2020 van Apple gaat door, maar alleen online dit jaar

16 maart 2020 1 Minuut 0 Reacties
wwdc-2020

Apple heeft afgelopen weekend bekendgemaakt dat WWDC 2020, de jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie, alleen online plaatsvindt dit jaar. Het evenement, Worldwide Developers Conference, vindt plaats in juni, op een datum die nog niet bekendgemaakt is door het bedrijf uit Cupertino.

WWDC 2020 alleen online dit jaar

Zowel de jaarlijkse keynote als workshops voor ontwikkelaars vinden dit jaar alleen online plaats. Dat betekent dat Apple dus nog steeds aankondigingen doet op het gebied van software, maar dan anders dan je normaal gesproken ziet gebeuren. Het is niet vreemd dat Apple dit besluit genomen heeft, aangezien het coronavirus al effect gehad op menig evenement en nu ook maatschappij. Niet alleen zijn verschillende beurzen afgelast, ook wordt de maatschappij flink ontwricht. Sociaal contact wordt momenteel overal afgeraden.

Marketingbaas Phil Schiller heeft laten weten dat de rest van de details omtrent WWDC 2020 op een later moment bekendgemaakt worden. Meestal kondigt Apple allerlei nieuwe versies van zijn besturingssystemen aan tijdens het jaarlijkse evenement. Denk dan iOS, iPadOS, tvOS, watchOS en macOS. De rest van de week staat dan in het teken van sessies met ontwikkelaars. Eerder waren al Mobile World Congress, Game Developers Conference, Facebook F8, Google I/O en de grote gamebeurs E3 geannuleerd vanwege covid-19.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)