‘Windows 10X uitgesteld tot 2021, Surface Neo tot 2022’

21 juli 2020 1 Minuut 0 Reacties
Microsoft Surface Neo

ZDNet schrijft dat Microsoft de release van Windows 10X en de Microsoft Surface Neo heeft uitgesteld naar respectievelijk 2021 en 2022. Dit heeft waarschijnlijk te maken met de aanhoudende greep die het coronavirus op de wereld heeft, waardoor dingen nu anders lopen dan gepland.

Windows 10X verschijnt mogelijk later

Dat Windows 10X uitgesteld zou zijn, komt niet geheel als een verrassing. In mei van dit jaar liet Microsoft al weten dat het besturingssysteem straks ook geschikt is voor apparaten met één scherm, waardoor er dus extra ontwikkeltijd nodig is. Voorheen was het OS alleen bedoeld voor apparaten met twee schermen. De verwachting is dat we aankomende lente het eerste apparaat gaan zien dat op 10X draait. Apparaten die zijn voorzien van twee schermen, zoals de Surface Neo, verschijnen dan vanaf 2022, zoals het nu lijkt.

De Microsoft Surface Neo moet het eerste apparaat worden met twee schermen dat op Windows 10X draait. Verder heeft Microsoft tegenover The Verge bevestigd dat het OS problemen heeft met het draaien van Win32-apps. Dat speelt mogelijk ook mee in het uitstellen van deze gestripte en modulaire versie van Windows 10. Het idee achter het besturingssysteem is dat gebruikers veel meer controle krijgen over de manier waarop ze de software op opvouwbare apparaten gebruiken. Maar dan moet de basis wel in orde zijn, natuurlijk.

Reacties (0)