Windows 10 krijgt Sets: Bundel apps en websites in een enkel tabblad

08 mei 2018 1 Minuut 0 Reacties
microsoft edge

Microsoft brengt Sets naar Windows 10 in de volgende update. Deze stelt je in staat om alle apps en websites te bundelen in hetzelfde venster. Zo kun je zelf groepen maken en eenvoudig wisselen in het geopende venster. De functie komt binnenkort naar de Edge-browser.

De volgende versie van Windows 10 krijgt tabbladen in de nieuwe functie Sets om apps en websites nader tot elkaar te brengen. Dit heeft Microsoft bekend gemaakt op de Build-conferentie. De functie Sets was al een tijdje beschikbaar via Windows Insider, maar zal in de volgende update voor iedereen beschikbaar worden gesteld.

Wat Sets eigenlijk doet is om apps en websites te groeperen in een enkel tabblad voor specifieke taken. Het is een soort universeel tabbladsysteem waar alle apps en websites in gegroepeerd kunnen worden. De kracht van Sets is dat je zelf verschillende apps en websites in een tabblad kunt plaatsen. Een voorbeeld is bijvoorbeeld een Word documentje met reisinformatie, samen met websites voor hotels en een app voor verschillende excursies op de plek van bestemming. Zo heb je alles gegroepeerd bij elkaar.

Sets wordt geïntegreerd met de Timeline-functie

Het hart van de nieuwe functie is de Edge-browser van Microsoft. In een nieuw tabblad kun je niet alleen websites openen, maar ook bijvoorbeeld apps of documenten. De functie zal ook worden geïntegreerd met de Timeline-functie. Zo worden verschillende apparaten gesynchroniseerd en kun je de gecreëerde groepen meenemen op een ander apparaat. De nieuwe functie kent ook een soort geschiedenisfunctie. Open je bijvoorbeeld een bepaalde website in een groep, dan krijg je direct de vraag of je de rest van de tabbladen ook wilt openen. Sets zal beschikbaar worden gesteld voor Windows 10 en je gesynchroniseerde iOS- en Android-apparaten. Een datum is echter nog niet bekend.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)