Windows 10 S laat je de zoekmachine en browser niet veranderen

03 mei 2017 1 Minuut 0 Reacties
windows-10-windows

Het onlangs door Microsoft aangekondigde Windows 10 S laat gebruikers een aantal dingen niet aanpassen, zoals de browser en zoekmachine. Je kunt wel alternatieve browsers gebruiken, maar dat vergt een extra handeling -- hij is niet als standaard in te stellen.

Windows 10 S heeft wat beperkingen

Dinsdag 2 mei kondigde Microsoft Windows 10 S aan, een cloudversie van Windows die het kan opnemen tegen het Chrome OS van Google. Microsoft zei tijdens die presentatie dat iedereen in staat is elke browser te gebruiken die in de Windows Store staat. Maar wat er niet meteen werd bijverteld, was dat je die browser niet als standaard kunt instellen. De standaardbrowser voor het OS wordt Microsoft Edge en daar zul je het mee moeten doen. Dat betekent dat Edge altijd wordt geopend als je op een link uit een andere app klikt.

Wel is het zo dat je een browser kunt opstarten en daarin kunt werken natuurlijk, maar Edge zal altijd worden geopend voor andere dingen. Daarnaast is het zo dat gebruikers niet in staat zijn de zoekmachine aan te passen. De meestgebruikte zoekmachine, die van Google, is bijvoorbeeld niet standaard te gebruiken — in plaats daarvan moet je het doen met het minder krachtige Bing van Microsoft. Of dit goed uitpakt voor Microsoft valt nog te bezien: Windows-gebruikers zijn gewend het systeem in te delen zoals ze zelf het liefst zien.

Reacties (0)