Windows 10 kan binnenkort apps die niet uit de Store komen blokkeren

01 maart 2017 1 Minuut 1 Reacties
windows-store

Windows 10 kan in de toekomst applicaties gaan blokkeren die niet vanuit de Windows Store worden geïnstalleerd op je pc of tablet. Dat kan irritant zijn, maar het helpt wel om malware en bloatware te weren van je apparaten.

Windows 10 blokkeert straks apps

Windows 10 zal in de toekomst in staat zijn installaties van apps tegen te houden wanneer die applicaties niet vanuit de Windows Store worden gedownload. Dat blijkt uit een recente testversie van de aankomende Creators Update. Wanneer een app niet vanuit die winkel zal worden geïnstalleerd, kan Windows aangeven dat het om schadelijke software gaat. Ook kan het besturingssysteem de installatie volledig tegengaan, afhankelijk van de instelling. Apps vanuit de Windows Store of UWP-apps kunnen zonder blokkade geïnstalleerd worden.

De functie staat standaard uitgeschakeld en moet dus nog door de gebruiker worden geactiveerd. Of dat in de stabiele versie anders zal zijn dan in deze testversie, is op dit moment nog onduidelijk. Maar het zou in elk geval wel fijn zijn wanneer we het zelf in de hand zouden hebben. Op dit moment waarschuwt Windows 10 al voor apps die geen geldige licentie hebben en dus mogelijk schade kunnen brengen aan je apparaat. Maar dat bericht is gemakkelijk te omzeilen door simpelweg de pop-up te negeren wanneer die in beeld verschijnt.

Reacties (1)