Wikipad gaming-tablet verschijnt eind oktober in de VS voor 499 dollar

10 september 2012 1 Minuut 0 Reacties
Wikipad-pers

We hebben de Wikipad al een aantal keer voorbij zien komen in de afgelopen maar een bevestiging qua specificaties, prijs en beschikbaarheid ontbrak nog. Deze week is bevestigd dat de gaming-tablet eind oktober in de VS zal verschijnen voor een prijs van 499 dollar. Hiervoor krijg je een tablet die compleet geoptimaliseerd is voor het spelen van games, onder meer met fysieke buttons.

De Wikipad is sinds de lancering flink veranderd maar biedt nog steeds interessante specs voor consumenten die op zoek zijn naar een tablet die in de gaming-behoeften kan voorzien. Zo beschikt de tablet over een 10.1 inch display met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels, een IPS paneel voor een hoge helderheid en een hoog contrast, een quad-core Nvidia Tegra 3 processor met een kloksnelheid van 1.4GHz, 1GB aan werkgeheugen, 16GB of 32GB aan opslaggeheugen en een microSD card reader om dit geheugen uit te breiden. De tablet draait op Android 4.1 Jelly Bean.

De tablet kan in een speciaal dock geplaatst worden dat voorzien is van fysieke knoppen voor een optimale gaming-ervaring. Ook interessant voor de gamers is dat de tablet gecertificeerd is voor Sony’s PlayStation Mobile platform waardoor je toegang krijgt tot de bibliotheek met PlayStation games van Sony. Daarnaast is de tablet geoptimaliseerd voor het Gaikai cloud-gaming platform en kun je uiteraard games downloaden uit de Google Play Store.

De Wikipad zal eind oktober in de Amerikaanse winkels liggen voor een prijs van 499 dollar. Of de tablet ooit naar Europa zal komen is niet bekend.

Bron: BGR

Reacties (0)