WhatsApp werkt aan mogelijke chatmigratie tussen iOS en Android

06 april 2021 1 Minuut 0 Reacties
WhatsApp

WhatsApp werkt aan een mogelijkheid om chats te migreren tussen iOS en Android en andersom.

Wanneer je wisselt van een Android-telefoon naar een nieuwe Android-telefoon over van een oude iPhone naar een nieuwe iPhone, dan is het geen probleem om je gehele chatgeschiedenis over te zetten in WhatsApp. Wanneer je van Android naar iOS gaat of andersom, dan heb je vaak een probleem. Dat lukt niet. Mogelijk komt hier echter een oplossing voor, zo laat website wabetainfo.com weten.

WhatsApp werkt aan een mogelijkheid voor chatmigratie tussen besturingssystemen. Op dit moment is dat enkel mogelijk met wat vage tools, maar officieel is hier geen mogelijkheid voor. Bovendien schenden deze tools de voorwaarden van de berichtendienst. Het bedrijf werkt nu zelf aan een nieuwe mogelijkheid om je chatgeschiedenis tussen Android en iOS te kopiëren. Wel moet je tegen die tijd op beide toestellen de nieuwste versie van de berichtendienst hebben staan. Wanneer de update komt en je dus van iOS naar Android en vice versa kunt migreren is nog niet bekend.

Chatmigratie onderdeel van een grote update

Mogelijk is deze chatmigratie onderdeel van een bredere update waar al langer aan gewerkt wordt. Het bedrijf werkt aan een mogelijkheid die multi-device wordt genoemd. Hiermee kun je jouw WhatsApp-account op verschillende apparaten tegelijk gebruiken. Op dit moment lukt dat niet. Je kunt de berichtendienst maar op één toestel tegelijk gebruiken. Hiervoor is echter een hele grote verandering nodig, want de manier waarop de app nu werkt ondersteunt dit op geen enkele mogelijk wijze.

Reacties (0)