‘WhatsApp werkt aan ‘bellen met Skype’-functie’

06 januari 2015 1 Minuut 0 Reacties
WhatsApp

WhatsApp zou voornemens zijn Skype te integreren voor de langverwachte belfunctie van de berichtendienst. Niets is echter nog zeker. De 'bellen met Skype'-functie is al wel terug te vinden in de code.

WhatsApp en Skype

WhatsApp, één van de meest populaire berichtendiensten van dit moment, werkt al een lange tijd aan de belfunctie. In februari van 2014 kondigde het bedrijf aan die functie in het tweede kwartaal van 2014 klaar te willen hebben, maar zoals we allemaal gemerkt hebben, heeft de dienst die zelfopgelegde deadline niet gehaald. Later werd echter naar buiten gebracht dat die belfunctie naar 2015 is verschoven, maar een reden voor die verschuiving of de vertraging werd destijds niet gegeven. Het is nu nog steeds niet duidelijk.

Maar bellen wordt wel steeds belangrijker voor de app. Veel WhatsApps concurrenten beschikken al over een dergelijke functie. Skype is toch wel de grootste concurrent als het om internetbellen gaat, aangezien die applicatie met internetbellen in het achterhoofd ooit is opgebouwd. En het lijkt erop dat de twee grootste berichtendiensten, de ene voor tekst en de andere voor spraak, de handen ineen gaan slaan: in de code van WhatsApp is namelijk een ‘Call with Skype’-functie opgedoken, een regel code die niets aan de verbeelding overlaat.

Volgens de techblog MakTechBlog krijgt WhatsApp de volgende functies:

  • Call Mute
  • Call Hold
  • Call back
  • Call me in X minutes
  • Call back message
  • Call Via Skype
  • Call Notifications
  • Separate screen for call logs

De techblog claimt ook dat deze samenwerking niet uit de lucht komt vallen. WhatsApp is van Facebook en Skype is van Microsoft en Microsoft is weer een investeerder in Facebook. Eerder kreeg Facebook ook al een belfunctie, die samen met Skype werkt. Dus het zou goed kunnen dat Skype uiteindelijk ook in WhatsApp terechtkomt. We moeten het helaas nog zonder officiële bevestiging doen.

Reacties (0)