WhatsApp stopt ondersteuning voor BlackBerry 10 en Windows Phone 8.0

28 december 2017 1 Minuut 0 Reacties
whatsapp

Alleen dit jaar ondersteunt WhatsApp de platformen BlackBerry 10 en Windows Phone 8.0 nog. Vanaf 1 januari kunnen gebruikers niet langer WhatsApp gebruiken op deze besturingssystemen.

Eerder al zou de ondersteuning in juni van 2017 gestopt worden, maar werd dit nog met een half jaar verlengd. Volgens de populaire chat-app zal er dit keer geen verlenging gaan plaatsvinden. Sinds november was het al niet meer mogelijk om nieuwe accounts aan te maken of bestaande accounts te verifiëren. WhatsApp kon echter nog wel gebruikt worden. Daar komt nu een einde aan.

WhatsApp blijft werken op BlackBerry-telefoons met Android

De ondersteuning wordt enkel gestopt voor BlackBerry 10 en BlackBerry OS en geldt niet voor BlackBerry-toestellen die op Android draaien. Voor Windows Phone-gebruikers geldt dat het toestel bijgewerkt moet worden naar Windows Phone 8.1 om van de chat-app gebruik te kunnen maken.

Eerder al stopte WhatsApp met de ondersteuning van Android-versies ouder dan 2.3.3, Windows Phone 7, iPhone 3GS/iOS6 en Nokia Symbian S60. Gebruikers van een Nokia S40 kunnen geen nieuwe accounts meer aanmaken of accounts verifiëren, maar kunnen de chat-app nog gebruiken tot en met 31 december 2018. Android-telefoons ouder dan versie 2.3.7 (maar nieuwer dan Android 2.3.3) kunnen de chat-app nog draaien tot 1 februari 2020, maar krijgen geen ondersteuning meer. Dit betekent dat bepaalde functies op elk moment kunnen stoppen met functioneren.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)