‘WhatsApp op iOS krijgt binnenkort advertenties’

01 oktober 2018 1 Minuut 0 Reacties
whatsapp-november

Als we de nieuwste geruchten mogen geloven dan krijgt de iOS-versie van de populaire berichtendienst WhatsApp binnenkort advertenties. De reclame zou alleen zichtbaar zijn binnen de Status-functie van de app, zoals dat nu ook al gebeurt binnen de app Instagram.

WhatsApp met advertenties

Als iets gratis is, dan ben jij het product. Dat geldt voor veel verschillende diensten vandaag de dag, maar tot op heden nog niet voor WhatsApp — een app die sinds vier jaar gratis te gebruiken is. Voorheen konden gebruikers ervoor kiezen een jaarabonnement af te sluiten voor een klein bedrag. Maar sinds de overname door Facebook is dat veranderd. De app is gratis, maar Facebook moet er natuurlijk wel aan verdienen. Dus wordt er een oud idee uit de kast gehaald: de berichtendienst gaat advertenties krijgen.

Tenminste, dat meldt WABetaInfo, een bron die het wel vaker bij het juiste eind heeft gehad als het over nieuwe functies en onderdelen voor WhatsApp gaat. De advertenties zouden voorlopig alleen naar de iOS-versie komen en alleen zichtbaar zijn binnen het Status-segment, zoals nu ook al gebeurt bij Instagram. Omdat de berichten binnen de app versleuteld zijn, kan Facebook niet meelezen en dus ook geen advertenties plaatsen op basis van de dingen die je verstuurt en ontvangt. Facebook heeft hier nog niets over bekendgemaakt.

Reacties (0)