WhatsApp laat je je chatgeschiedenis straks beveiligd in de cloud zetten

08 maart 2021 1 Minuut 0 Reacties
whatsapp-telegram-pixabay

WhatsApp schijnt te werken aan een mogelijkheid om de backups van je chatgeschiedenis in de cloud straks te beveiligen.

Chats van WhatsApp zijn op dit moment al beveiligd middels end-to-end encryptie. Dit betekent dat ze eigenlijk alleen maar zichtbaar zijn voor jou als gebruiker en voor de ontvanger. Maar wanneer je een backup van de chatgeschiedenis op een cloud-opslag als Google Drive of iCloud zet, dan is deze beveiliging niet meer aanwezig. De beveiliging is dan in handen van de bedrijven achter de cloud-opslag. In het verleden hebben wetshandhavende autoriteiten met succes toegang gekregen tot enkele cloud-diensten, waardoor deze chatgeschiedenis dan ook zichtbaar was. Voor de gewone sterveling wellicht niet heel boeiend, maar wil je je chatgeschiedenis toch goed beveiligen, dan komt WhatsApp binnenkort met een nieuwe mogelijkheid.

Je kunt straks je chatgeschiedenis al vanuit WhatsApp beveiligen voordat je deze opslaat op een cloud-opslag. In dat geval staat je chatgeschiedenis dus beveiligd met een wachtwoord in de cloud-opslag, wat betekent dat niet iedereen daar zomaar meer in kan lezen wanneer er toegang is gegeven tot jouw opslag.

Advertentie

WhatsApp wil nog niet reageren

Zeker is het echter nog niet. De website WABetaInfo bericht over dit nieuws en heeft een goede track-record als het gaat om nieuwe functies voor de berichtendienst. Website The Verge heeft contact opgenomen met WhatsApp over de nieuwe beveiliging, maar de berichtendienst wilde niet reageren. We zullen dus nog even moeten afwachten of de nieuwe beveiliging voor je chatgeschiedenis straks daadwerkelijk mogelijk is.

Lees meer nieuws over deze populaire berichtendienst.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)