WhatsApp laat iedereen nu z’n locatie delen binnen de berichtendienst

18 oktober 2017 1 Minuut 0 Reacties
WhatsApp

WhatsApp heeft een update uitgebracht voor haar berichtendienst op Android en iOS, waardoor gebruikers hun locatie kunnen delen. De uitrol van de update zal langzaam maar zeker gebeuren, naar elke gebruiker. Maar het kan dus even duren voordat die aankomt.

Live locatie delen in WhatsApp

Het delen van je (live) locatie kan tegenwoordig in steeds meer apps en WhatsApp doet vrolijk mee aan deze updatetrend. Het team achter de berichtendienst laat namelijk weten dat er nu een update onderweg is naar iedereen op iOS en Android waarmee dat mogelijk wordt gemaakt, maar zegt tegelijkertijd ook dat het nog even kan duren voordat iedereen de update heeft ontvangen. De uitrol vindt namelijk langzaam, maar zeker, wereldwijd plaats. Ook deze informatie zal binnen de dienst van eind tot eind versleuteld worden.

Gebruikers hebben de mogelijkheid om in te stellen wie hun locatie kan zien en voor hoe lang. Het delen van een locatie werkt overigens simpel. Je opent een (groeps)gesprek, tapt op de locatiefunctie en kiest vervolgens voor het delen van de informatie. Vervolgens krijg je de kans om te kiezen hoe lang de informatie te zien is. Mochten er meer mensen binnen één groep besluiten hun locatie te delen, dan zal al die informatie op een kaart worden getoond. Het live delen van je locatie is overigens een server-side-update.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)