WhatsApp stopt in 2017 met ondersteuning oudere besturingssystemen

02 december 2016 2 Minuten 0 Reacties
whatsapp-november

Wie een ouder toestel gebruikt om met Whatsapp te chatten houdt best rekening met de nieuwe vereisten van de applicatie voor het begin van 2017.

Geen oude iOS met WhatsApp

Vanaf 2017 zal WhatsApp nieuwe regels implementeren die bepalen op welke toestellen de app nog werkt. Dat is volgens het bedrijf nodig om er voor te zorgen dat de app op elk platform stabiel werkt en in de toekomst nieuwe functies te kunnen ondersteunen. Het is dus even opletten dat je toestel op de nieuwste versie van je besturingssysteem draait.

De iPhone 3GS zal vanaf volgens jaar WhatsApp helemaal niet meer kunnen draaien. Het toestel dateert inmiddels uit 2009 en ondersteuning is volgens WhatsApp niet meer haalbaar. Wie een iPhone 4, 4S of 5 heeft zorgt ook best dat hij de laatste versie van iOS installeert. iOS 6 zal ook niet meer ondersteund worden binnenkort. iPads van de eerste, tweede, derde of vierde generatie moeten ook op iOS 7 of hoger draaien om de app nog te kunnen gebruiken.

Android, Windows Phone en BlackBerry

Voor smartphones of tablets die Android 2.1 of 2.2 nog gebruiken wordt ondersteuning ook onderbroken volgend jaar.  Als je toestel ergens in 2010 of 2011 werd aangekocht en je nooit hebt geüpdatet kan je deze versie eventueel nog gebruiken. In de instellingen van je toestel kan je makkelijk vinden welke versie van Android je juist gebruikt en updaten naar een nieuwere versie.

Advertentie

Ondersteuning voor Windows Phone 7 zal ook vervallen in januari. Microsoft zelf ondersteunt het besturingssysteem ook niet meer sinds 2014, het is dus geen verassende keuze van WhatsApp om hier ook mee te stoppen.

Als je nog een toestel hebt met Blackberry OS, Blackberry 10, Nokia S40 of Nokia Symbian S60 zal de ondersteuning van WhatsApp stoppen in juni 2017. Gebruikers van deze software krijgen dus langer de tijd om aan te passen.

Hou er dus zeker even rekening mee dat WhatsApp deze aanpassingen doorvoert en check of je wel de laatste versie van je mobiele besturingssysteem hebt. Zo kom je alvast niet voor onaangename verassingen te staan op 1 januari als je nieuwjaarswensen wil versturen.

Nood aan een nieuw toestel om mee te whatsappen? Kijk eens naar onze database waar je makkelijk prijzen en specificaties kan vergelijken.

Reacties (0)